Reklama
Podzimní chilli
Fotogalerie:

Podzimní chilli

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Bez přidání klobásky si pochutná i vegetarián.

Andrea Nowaková, Bohumín-Záblat

Ingredience

  • trocha oleje
  • 1 cibule
  • 1 klobása
  • 1 hrnek dýně hokaido
  • 1 chilli paprička
  • česnek podle chuti
  • trocha cukru
  • šťáva z citronu
  • vývar podle potřeby
  • 1 hrnek nasekaného pórku
  • 1 paprika
  • 1 plechovka steril. fazolí
  • 1 hrnek kukuřice
  • hrnek pasírovaných rajčat
  • sůl podle potřeby
  • oblíbené ostré koření
  • 1 hrst nasekaných bylinek

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na klínky, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, na kostičky nakrájenou dýni, najemno nasekanou chilli papričku, česnek a trochu cukru a chvíli opékáme. Potom přidáme pár kapek citronové šťávy a zalijeme trochou vývaru. Dusíme asi 15 minut.

  2. Pak vmícháme nakrájený pórek, papriku, fazole, kukuřici, další vývar a špetku soli a dál společně dusíme. Po 10 minutách přidáme pasírovaná rajčata (stačí i protlak) a směs dochutíme oblíbeným kořením ostřejší chuti (např. chilli con carne). Podle potřeby dosolíme a ještě chvíli dusíme.

  3. Pokud chceme mít šťávu hustější, pomůžeme si solamylem rozmíchaným v troše vody a ještě
    chvíli podusíme. Nakonec vsypeme bylinky a trochu najemno nasekané zelené části
    pórku a vypneme.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažený chléb se zeleninou

Smažený chléb se zeleninou

Stačí, když máš doma chleby a vejce, večeře je hned hotová. Zdeňka Sedláková, ...
Vaříme express /27.01.14
Finské brambory

Finské brambory

Místo uzeného můžeš použít i kostky šunky.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /05.02.13
Zapečená zelenina na víně

Zapečená zelenina na víně

Čas od času si člověk potřebuje dát dietnější jídlo, a když máte doma od každé ...
Vaříme express /16.01.11
Vajíčka s žampióny a olivami

Vajíčka s žampióny a olivami

Rychlá a chutná večeře.

Petra Lipowská, Hrádek

Vaříme express /22.09.14
Rychlé ananasové kostky

Rychlé ananasové kostky

Linda Hrubá, Kralupy nad Vltavou

Vaříme express /26.10.18
Masové koule s lahodnou sýrovou omáčkou

Masové koule s lahodnou sýrovou omáčkou

Nejlepší přílohou jsou opečené brambory.

Petra Venclová, Praha

Vaříme express /14.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu