Podáváme se zelím a pečeným masem.
Věra Kurfiřtová, Ostrava
Ingredience
- 700 g syrových brambor
- 300 ml horkého mléka
- 1 vejce
- podle potřeby sůl
- 200 g vařených nastrouhaných brambor
- 200 g hrubé mouky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Dáme do cedníku, přilijeme horkým mlékem a vymačkáme. Do mísy dáme vejce, sůl, mouku a oboje brambory. Vypracujeme těsto.
-
Z těsta utvoříme pomocí dvou lžic namočených ve vodě oválné knedlíčky. Vložíme je do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 8 až 10 minut.
-
Hotové knedlíky vyndáváme děrovanou naběračkou.