Reklama
Poctivá květáková polévka
Fotogalerie:

Poctivá květáková polévka

Lucie Strakošová

Trnávka
Hustá polévka, jakou máme všichni rádi. Je zdravá a navíc vydatná.
Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 1 květák
  • 50 g máslo
  • 1/2 kostky masox
  • 1 mrkev
  • 1 menší plechovka hrášek sterilizovaný
  • 2 lžíce mouka hladká
  • špetka sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti maggi
  • 2 lžíce petržel nať
  • 2 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme jíšku. V kastrůlku rozpustíme máslo‚ osmahneme na něm mouku‚ zalijeme studenou vodou a metličkou mícháme.
  2. Přidáme masox‚ zelenou petrželku‚ nakrájenou mrkev a květák, který rozebereme na jednotlivé růžičky.
  3. Vaříme asi 25 minut, občas promícháme. Pak slijeme plechovku hrášku, který přidáme do polévky. Rozkvedláme žloutky a zavaříme je do polévky.
    Dochutíme pepřem‚ solí a polévkovým kořením.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lečo s játry a těstovinami

Lečo s játry a těstovinami

Lečo na trochu jiný způsob. Michaela Herrmanová, Černá v Pošumaví
Vaříme express /17.10.11
Rychlá bramboračka s ovesnými vločkami

Rychlá bramboračka s ovesnými vločkami

Zkuste to tentokrát bez jíšky a děti ani nepoznají, že jedí ovesné vločky!

Hana ...

Vaříme express /02.09.12
Tofu nudle

Tofu nudle

Výborné jídlo nejen pro vegetariány.
Jidra Brendlová, Nová Paka
Vaříme express /17.05.11
Roláda ze všech druhů sýrů

Roláda ze všech druhů sýrů

Moc pěkně vypadá na obložené míse při studeném pohoštění.

Ivana Černá, Praha

...
Vaříme express /10.07.14
Danovy žiletkové fazole

Danovy žiletkové fazole

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /03.02.18
Játrový hermelín

Játrový hermelín

Podáváme se zeleninovou oblohou.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Vaříme express /23.12.11
 

Nejnovější

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama