Reklama
Poctivá květáková polévka
Fotogalerie:

Poctivá květáková polévka

Lucie Strakošová

Trnávka
Hustá polévka, jakou máme všichni rádi. Je zdravá a navíc vydatná.
Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 1 květák
  • 50 g máslo
  • 1/2 kostky masox
  • 1 mrkev
  • 1 menší plechovka hrášek sterilizovaný
  • 2 lžíce mouka hladká
  • špetka sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti maggi
  • 2 lžíce petržel nať
  • 2 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme jíšku. V kastrůlku rozpustíme máslo‚ osmahneme na něm mouku‚ zalijeme studenou vodou a metličkou mícháme.
  2. Přidáme masox‚ zelenou petrželku‚ nakrájenou mrkev a květák, který rozebereme na jednotlivé růžičky.
  3. Vaříme asi 25 minut, občas promícháme. Pak slijeme plechovku hrášku, který přidáme do polévky. Rozkvedláme žloutky a zavaříme je do polévky.
    Dochutíme pepřem‚ solí a polévkovým kořením.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Lucie Vernerová, Kladno
Vaříme express /08.10.18
Hermelínový medvěd

Hermelínový medvěd

Pekla jsem ho kamarádce, říkáme jí medvědice.

Klára Klokočková, Zlín

Vaříme express /19.02.17
Tuňáková svačinka s okurkami

Tuňáková svačinka s okurkami

Můžeš ji ozdobit i červenou paprikou.

Pavlína Kotrbová, Jihlava


Vaříme express /15.10.15
Pastýřský pekáč

Pastýřský pekáč

Je to takové „co dům dá“, ale moc dobré.

Lenka Němcová, Příkazy

Vaříme express /04.01.13
Kuřecí steak v těstíčku

Kuřecí steak v těstíčku

Báječná pochoutka s vynikající vůní a ještě lepší chutí. 
Leona Blatná, ...
Vaříme express /02.01.14
Hemenex  pod listovou pokličkou

Hemenex pod listovou pokličkou

Masový koláč uspokojí každého jedlíka.
Pavlína Kotrbová, Jihlava
Vaříme express /20.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu