Reklama
Poctivá květáková polévka
Fotogalerie:

Poctivá květáková polévka

Lucie Strakošová

Trnávka
Hustá polévka, jakou máme všichni rádi. Je zdravá a navíc vydatná.
Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 1 květák
  • 50 g máslo
  • 1/2 kostky masox
  • 1 mrkev
  • 1 menší plechovka hrášek sterilizovaný
  • 2 lžíce mouka hladká
  • špetka sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti maggi
  • 2 lžíce petržel nať
  • 2 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme jíšku. V kastrůlku rozpustíme máslo‚ osmahneme na něm mouku‚ zalijeme studenou vodou a metličkou mícháme.
  2. Přidáme masox‚ zelenou petrželku‚ nakrájenou mrkev a květák, který rozebereme na jednotlivé růžičky.
  3. Vaříme asi 25 minut, občas promícháme. Pak slijeme plechovku hrášku, který přidáme do polévky. Rozkvedláme žloutky a zavaříme je do polévky.
    Dochutíme pepřem‚ solí a polévkovým kořením.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové trojúhelníčky

Špenátové trojúhelníčky

Jeden kousek je lehký předkrm. Zdeňka Polanská, Vsetín
Vaříme express /11.09.17
Zapečený romadur v omeletě

Zapečený romadur v omeletě

Ocení ho především milovníci ‚‚voňavých‘‘ zrajících sýrů.
Zdeňka ...
Vaříme express /01.08.11
Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Jednoduchá, dobrá, dietní a zdravá pochoutka.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Vaříme express /22.03.14
Grilovaný plněný hermelín s oreganem

Grilovaný plněný hermelín s oreganem

Speciality z grilu si dopřávám i v zimě.

Daniel Svátek, Pardubice

Vaříme express /25.03.16
Pivní pomazánka s tvarůžky

Pivní pomazánka s tvarůžky

Mají výraznou chuť a ten, kdo jednou ochutná, už na ně nedá dopustit.

Jarmila...

Vaříme express /03.07.14
Kynuté špenátové placičky

Kynuté špenátové placičky

Lehké jídlo na setkání s přáteli, skvěle se hodí k minutkám a ke grilovanému masu.

...

Vaříme express /07.04.14
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama