Reklama
Plněný lilek se sýrem
Fotogalerie:

Plněný lilek se sýrem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vařím sice docela rád, ale nechci u plotny trávit přehnaně času. Nedávno jsem vyzkoušel recept, který mi naprosto vyhovoval. Příprava je naoko složitá, ale přitom rychlá. Jídlo je výborné!
Milan Novotný, Písek

Ingredience

  • 2 lžičky ocet
  • 200 g sýr
  • 2 lilek
  • olej olivový
  • 1 cibule
  • 4 kuřecí prsa
  • 100 g rajčátka cherry
  • 3 stroužky česnek
  • 50 g rajčata sušená
  • petržel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Lilky opláchneme a přepůlíme. Z každé půlky podélně lžičkou vyjmeme část dužiny. Poté lilky vložíme do hlubokého hrnce a spaříme je vroucí vodou asi tři minuty.
  2. krok2
    Předvařené lilky vyjmeme z vody, necháme okapat a vložíme do zapékací misky. Každou polovinu osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a vinným octem (jen pár kapek). Zapékací misku přiklopíme alobalem a dáme péct asi 30 minut.
  3. krok3
    Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso opečeme. Potom do pánve přidáme na plátky nakrájený česnek, nakrájenou cibuli a nadrobno nasekané kousky nakládaných sušených rajčat. Na závěr směs osolíme a opepříme podle vlastní chuti. Hotovou směs rovnoměrně rozmístíme na vršky předpečených lilků, posypeme nastrouhaným sýrem a vrátíme na 10 minut (bez fólie) zpět do trouby. Po upečení podáváme s bílým pečivem, ozdobené malými rajčátky a čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová polévka se zavářkou

Zeleninová polévka se zavářkou

Je mnohem chutnější než jen zeleninový vývar. Jana Žáčková, Praha
Vaříme express /12.11.09
Bylinková rýže se žampiony

Bylinková rýže se žampiony

Místo žampionů můžeš použít i jiné houby. Pokud vezmeš sušené, na chvilku...
Vaříme express /11.11.10
Pangasius v sýrovém těstíčku

Pangasius v sýrovém těstíčku

Dobrota, kterou ocení všichni milovníci ryb.

Zdenka Polanská, Vsetín

Vaříme express /17.12.12
Dušená cuketa s romadurem

Dušená cuketa s romadurem

Velice výrazná chuť sýra díky cuketě ještě vynikne.
Miroslava Brabcová, Praha
Vaříme express /13.10.11
Špagetová pizza

Špagetová pizza

Díky směsi z vajec a sýra drží špagetový korpus dobře pohromadě.


Vendula ...

Vaříme express /14.04.17
Zeleninová polévka s kurkumou

Zeleninová polévka s kurkumou

Kurkumu přidávám téměř do všeho pro její léčivé účinky.

Jana Krejcarová, ...

Vaříme express /01.07.12
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama