Reklama
Plněný lilek se sýrem
Fotogalerie:

Plněný lilek se sýrem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vařím sice docela rád, ale nechci u plotny trávit přehnaně času. Nedávno jsem vyzkoušel recept, který mi naprosto vyhovoval. Příprava je naoko složitá, ale přitom rychlá. Jídlo je výborné!
Milan Novotný, Písek

Ingredience

  • 2 lžičky ocet
  • 200 g sýr
  • 2 lilek
  • olej olivový
  • 1 cibule
  • 4 kuřecí prsa
  • 100 g rajčátka cherry
  • 3 stroužky česnek
  • 50 g rajčata sušená
  • petržel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Lilky opláchneme a přepůlíme. Z každé půlky podélně lžičkou vyjmeme část dužiny. Poté lilky vložíme do hlubokého hrnce a spaříme je vroucí vodou asi tři minuty.
  2. krok2
    Předvařené lilky vyjmeme z vody, necháme okapat a vložíme do zapékací misky. Každou polovinu osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a vinným octem (jen pár kapek). Zapékací misku přiklopíme alobalem a dáme péct asi 30 minut.
  3. krok3
    Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso opečeme. Potom do pánve přidáme na plátky nakrájený česnek, nakrájenou cibuli a nadrobno nasekané kousky nakládaných sušených rajčat. Na závěr směs osolíme a opepříme podle vlastní chuti. Hotovou směs rovnoměrně rozmístíme na vršky předpečených lilků, posypeme nastrouhaným sýrem a vrátíme na 10 minut (bez fólie) zpět do trouby. Po upečení podáváme s bílým pečivem, ozdobené malými rajčátky a čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlá ředkvičková polévka

Rychlá ředkvičková polévka

Recept na ředkvičkovou polévku jsem si dovezla z Dánska, kde jsem pracovala jako au-pair. ...
Vaříme express /09.11.08
Fajitas s kuřecím masem

Fajitas s kuřecím masem

Mexickou kuchyní se často inspiruji.

Pavla Zalabáková, Klatovy

Vaříme express /22.04.16
Mexické rohlíčky

Mexické rohlíčky

Chce to trochu cviku, aby rohlíčky i po upečení vypadaly úhledně. Já je vždy ...

Vaříme express /15.03.15
Kuřecí guláš

Kuřecí guláš

Je to rychlovka, která každému chutná.

Lucie Klimszová, Havířov

Vaříme express /20.09.13
Lečo s játry a těstovinami

Lečo s játry a těstovinami

Lečo na trochu jiný způsob.
Michaela Herrmanová, Černá v Pošumaví
Vaříme express /17.10.11
Hnízdečka s nivovým krémem

Hnízdečka s nivovým krémem

Zkus překvapit přátele pikantní pochoutkou.

Hedvika Vladyková, Olomouc

Vaříme express /16.08.15
 

Nejnovější

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama