Reklama
Reklama
Plněný lilek se sýrem
Fotogalerie:

Plněný lilek se sýrem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vařím sice docela rád, ale nechci u plotny trávit přehnaně času. Nedávno jsem vyzkoušel recept, který mi naprosto vyhovoval. Příprava je naoko složitá, ale přitom rychlá. Jídlo je výborné!
Milan Novotný, Písek

Ingredience

  • 2 lžičky ocet
  • 200 g sýr
  • 2 lilek
  • olej olivový
  • 1 cibule
  • 4 kuřecí prsa
  • 100 g rajčátka cherry
  • 3 stroužky česnek
  • 50 g rajčata sušená
  • petržel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Lilky opláchneme a přepůlíme. Z každé půlky podélně lžičkou vyjmeme část dužiny. Poté lilky vložíme do hlubokého hrnce a spaříme je vroucí vodou asi tři minuty.
  2. krok2
    Předvařené lilky vyjmeme z vody, necháme okapat a vložíme do zapékací misky. Každou polovinu osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a vinným octem (jen pár kapek). Zapékací misku přiklopíme alobalem a dáme péct asi 30 minut.
  3. krok3
    Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso opečeme. Potom do pánve přidáme na plátky nakrájený česnek, nakrájenou cibuli a nadrobno nasekané kousky nakládaných sušených rajčat. Na závěr směs osolíme a opepříme podle vlastní chuti. Hotovou směs rovnoměrně rozmístíme na vršky předpečených lilků, posypeme nastrouhaným sýrem a vrátíme na 10 minut (bez fólie) zpět do trouby. Po upečení podáváme s bílým pečivem, ozdobené malými rajčátky a čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční pomazánka

Velikonoční pomazánka

Dopřáváme si ji nejen o Velikonocích. Je dobrá k večeři i jen tak ...
Vaříme express /23.07.10
Plněná vajíčka a rajčátka

Plněná vajíčka a rajčátka

Kolem silvestra máme doma plno návštěv. Scházíme se s příbuznými ...
Vaříme express /12.08.11
Letní truffle

Letní truffle

Přítel truffle miluje a já mu je vždy ráda připravím. Jsou opravdu jednoduché a ...

Vaříme express /25.07.17
Hráškové řízečky

Hráškové řízečky

Jsou výborné jen tak na zakousnutí.

Lucie Troufalová, Praha

Vaříme express /25.02.16
Cizrnový salát s kuřecím masem

Cizrnový salát s kuřecím masem

Na všední den

Podle receptu Květy Zoubkové z Kadaně

Vaříme express /12.10.18
Veselé muchomůrky

Veselé muchomůrky

Obarvená vejce je možné zpracovat různě.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /07.03.17
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama