Reklama
Reklama
Plněný hermelín se sýrovou omáčkou
Fotogalerie:

Plněný hermelín se sýrovou omáčkou

Jana Boháčová
Jana Boháčová
Děčín

Pro milovníky sýru ideální oběd.

Jana Boháčová, Děčín

Ingredience

  • 100 g šunka
  • 100 g houby
  • 1 cibule
  • 100 g hladká mouka
  • 1 vejce
  • 150 ml mléko
  • 50 ml pivo
  • 100 g strouhanka
  • 100 ml smetana
  • olej na smažení
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • špetka strouhaný muškátový oříšek
  • 2 lžíce bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Šunku, houby a cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na rozpáleném oleji a ochutíme pepřem,solí a muškátovým oříškem. Hermelíny vodorovně rozkrojíme, vydlabeme měkký střed, který si dáme stranou. Spodní část hermelínů naplníme houbovou náplní, přiklopíme horním dílem sýru a jemně přitiskneme. 
  2. Z hladké mouky, vejce, mléka a piva vymícháme hladké těstíčko.
    Plněné hermelíny namočíme do připraveného těstíčka a poté obalíme ve strouhance. Obalení můžeme ještě jednou zopakovat. Obalené hermelíny osmažíme na pánvi s větším množstvím rozpáleného tuku. 
  3. Během smažení si připravíme sýrovou omáčku. Vydlabané měkké vnitřky hermelínů dáme do kastrůlku, přidáme bylinky, smetanu a osolíme. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud se všechny ingredience nespojí v hladkou omáčku. Hotové hermelíny podáváme se šťouchanými bramborami a sýrovou omáčkou. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená rajčata s tvarůžky

Zapečená rajčata s tvarůžky

Dají se péct i v alobalu na grilu. Blanka Exnerová, Šumperk
Vaříme express /10.07.17
Arašídová pizza

Arašídová pizza

Chutná jako z pizzerie.

Marie Šulová, Měřín

Vaříme express /26.11.12
‚‚Fofr‘‘ buchta

‚‚Fofr‘‘ buchta

Bez vážení je pečení tak zábavné.
Dana Drozdová, Veľká Lomnica
Vaříme express /01.08.11
Cuketová pomazánka s parmazánem

Cuketová pomazánka s parmazánem

Potřené pečivo ještě posyp petrželkou.

Lenka Krupičková, Rakovník

Vaříme express /20.04.16
Jahody v domácí čokoládě

Jahody v domácí čokoládě

Taková dobrota zůstane plná vitaminů.

Jana Remková, Orlová

Vaříme express /27.06.16
Bramborové noky  se sýrovou omáčkou

Bramborové noky se sýrovou omáčkou

Jídlo, které dělám minimálně jednou týdně, je velmi snadné a opravdu výborné.

...

Vaříme express /18.10.16
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama