Reklama
Plněný hermelín se sýrovou omáčkou
Fotogalerie:

Plněný hermelín se sýrovou omáčkou

Jana Boháčová
Jana Boháčová
Děčín

Pro milovníky sýru ideální oběd.

Jana Boháčová, Děčín

Ingredience

  • 100 g šunka
  • 100 g houby
  • 1 cibule
  • 100 g hladká mouka
  • 1 vejce
  • 150 ml mléko
  • 50 ml pivo
  • 100 g strouhanka
  • 100 ml smetana
  • olej na smažení
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • špetka strouhaný muškátový oříšek
  • 2 lžíce bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Šunku, houby a cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na rozpáleném oleji a ochutíme pepřem,solí a muškátovým oříškem. Hermelíny vodorovně rozkrojíme, vydlabeme měkký střed, který si dáme stranou. Spodní část hermelínů naplníme houbovou náplní, přiklopíme horním dílem sýru a jemně přitiskneme. 
  2. Z hladké mouky, vejce, mléka a piva vymícháme hladké těstíčko.
    Plněné hermelíny namočíme do připraveného těstíčka a poté obalíme ve strouhance. Obalení můžeme ještě jednou zopakovat. Obalené hermelíny osmažíme na pánvi s větším množstvím rozpáleného tuku. 
  3. Během smažení si připravíme sýrovou omáčku. Vydlabané měkké vnitřky hermelínů dáme do kastrůlku, přidáme bylinky, smetanu a osolíme. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud se všechny ingredience nespojí v hladkou omáčku. Hotové hermelíny podáváme se šťouchanými bramborami a sýrovou omáčkou. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžový koláč se zeleninou

Rýžový koláč se zeleninou

Pokud mám doma zbytek vařeného nebo pečeného kuřecího masa, koláč jím oživím. Jana...
Vaříme express /18.01.17
Letní karbanátky

Letní karbanátky

Výborné bezmasé letní karbanátky.Pokud máte zahrádku, tak jsou skoro zadarmo:)
Vaříme express /21.06.12
Vejce uvařená natvrdo s bylinkovou kaší

Vejce uvařená natvrdo s bylinkovou kaší

Jednoduché využití vykoledovaných vajec.
Božena Kolářová, Nový Knín
Vaříme express /18.07.10
Pikantní roláda

Pikantní roláda

Nakrájená kolečka podávám s pečivem.

Magda Lacková, Domažličky

Vaříme express /28.07.14
Mozzarella v bramborovém kabátku

Mozzarella v bramborovém kabátku

Plátky mozzarelly smažené v bramborovém těstíčku.
Vaříme express /21.05.17
Šunkové závitky s mozzarellou

Šunkové závitky s mozzarellou

David Holeček, Český Těšín

Vaříme express /05.03.18
 

Nejnovější

Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín
Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
Roláda z mořské štiky a lososa

Roláda z mořské štiky a lososa

Lehké a zdravé

Vlaďka Suchá, Orlová

Všehochuť /15.08.18
Tyrolské rösti

Tyrolské rösti

Nemáš hřiby? Vař s hlívou!

Podle receptu Zdeňky Trhalové z Karlových Varů


Všehochuť /15.08.18
Kuřecí rolka se sýrem, šunkou a pomeranči
Všehochuť /15.08.18
Jablečný dort se šlehačkou

Jablečný dort se šlehačkou

Sveží a jemný

Podle receptu Heleny Gregorové z Blanska

Sladký život /15.08.18
Utajené knedlíky

Utajené knedlíky

Hana Šátralová, Praha

Za pár korun /14.08.18
Masová směs se slaninou

Masová směs se slaninou

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /14.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama