Reklama
Plněný hermelín se sýrovou omáčkou
Fotogalerie:

Plněný hermelín se sýrovou omáčkou

Jana Boháčová
Jana Boháčová
Děčín

Pro milovníky sýru ideální oběd.

Jana Boháčová, Děčín

Ingredience

  • 100 g šunka
  • 100 g houby
  • 1 cibule
  • 100 g hladká mouka
  • 1 vejce
  • 150 ml mléko
  • 50 ml pivo
  • 100 g strouhanka
  • 100 ml smetana
  • olej na smažení
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • špetka strouhaný muškátový oříšek
  • 2 lžíce bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Šunku, houby a cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na rozpáleném oleji a ochutíme pepřem,solí a muškátovým oříškem. Hermelíny vodorovně rozkrojíme, vydlabeme měkký střed, který si dáme stranou. Spodní část hermelínů naplníme houbovou náplní, přiklopíme horním dílem sýru a jemně přitiskneme. 
  2. Z hladké mouky, vejce, mléka a piva vymícháme hladké těstíčko.
    Plněné hermelíny namočíme do připraveného těstíčka a poté obalíme ve strouhance. Obalení můžeme ještě jednou zopakovat. Obalené hermelíny osmažíme na pánvi s větším množstvím rozpáleného tuku. 
  3. Během smažení si připravíme sýrovou omáčku. Vydlabané měkké vnitřky hermelínů dáme do kastrůlku, přidáme bylinky, smetanu a osolíme. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud se všechny ingredience nespojí v hladkou omáčku. Hotové hermelíny podáváme se šťouchanými bramborami a sýrovou omáčkou. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené párečky

Zapečené párečky

Nejlepší jsou se zeleninovým salátem. Dají se jíst i zastudena. Barbora Vávrová, ...
Vaříme express /02.12.12
Smažený chléb se zeleninou

Smažený chléb se zeleninou

Stačí, když máš doma chleby a vejce, večeře je hned hotová.

Zdeňka Sedláková, ...

Vaříme express /27.01.14
Pikantní polentová pizza

Pikantní polentová pizza

Vojtěch Vidrmann, Plzeň

Vaříme express /27.05.18
Kapří kousky ve vinném těstíčku

Kapří kousky ve vinném těstíčku

Kapr neboli ryba domácí by měl být povinnou součástí jídelníčku.

Otto Plášek, Brno

...
Vaříme express /31.05.16
Artyčoková polévka

Artyčoková polévka

Sváteční pochoutka, kterou si každý zamiluje.

Zuzana Bartošová, Olomouc

Vaříme express /29.09.13
Sardelková pomazánka

Sardelková pomazánka

Ozdob každou jednohubku ještě třemi stonky pažitky a získáš slavnostní kanapky.
...
Vaříme express /11.04.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu