Pro milovníky sýru ideální oběd.
Jana Boháčová, Děčín
Ingredience
- 100 g šunka
- 100 g houby
- 1 cibule
- 100 g hladká mouka
- 1 vejce
- 150 ml mléko
- 50 ml pivo
- 100 g strouhanka
- 100 ml smetana
- olej na smažení
- sůl
- mletý bílý pepř
- špetka strouhaný muškátový oříšek
- 2 lžíce bylinky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Šunku, houby a cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na rozpáleném oleji a ochutíme pepřem,solí a muškátovým oříškem. Hermelíny vodorovně rozkrojíme, vydlabeme měkký střed, který si dáme stranou. Spodní část hermelínů naplníme houbovou náplní, přiklopíme horním dílem sýru a jemně přitiskneme.
-
Z hladké mouky, vejce, mléka a piva vymícháme hladké těstíčko.Plněné hermelíny namočíme do připraveného těstíčka a poté obalíme ve strouhance. Obalení můžeme ještě jednou zopakovat. Obalené hermelíny osmažíme na pánvi s větším množstvím rozpáleného tuku.
-
Během smažení si připravíme sýrovou omáčku. Vydlabané měkké vnitřky hermelínů dáme do kastrůlku, přidáme bylinky, smetanu a osolíme. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud se všechny ingredience nespojí v hladkou omáčku. Hotové hermelíny podáváme se šťouchanými bramborami a sýrovou omáčkou.