Reklama
Plněné žampiony se šunkou a sýrem
Fotogalerie:

Plněné žampiony se šunkou a sýrem

David Jílek

Praha
Milujeme houby, jakmile se trochu oteplí a začnou růst, vyrážíme do lesa. V zimě se musíme spokojit se žampiony.
David Jílek, Praha

Ingredience

  • 500 g čerstvé žampiony
  • 100 g krůtí šunka
  • 100 g tvrdý sýr
  • dle potřeby sušený česnek
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej olivový na potírání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Žampiony zbavíme nohy a oloupeme vrchní slupku. Vnitřky osolíme a opepříme. Tvrdý sýr nastrouháme na jemné straně struhadla.
  2. krok2 Žampionové hlavy plníme směsí z nastrouhaného sýra a natrhané šunky. Vše pokapeme olivovým olejem a posypeme sušeným česnekem.
  3. Dáme zapéct do trouby na 200 °C asi 20 minut.
  4. TIP: Podáváme s tmavým pečivem na salátové obloze.

    Místo žampionů můžeme použít i jiné druhy větších jedlých kloboukovitých hub, které jsme si přinesli z lesa. Pokud se nám poštěstí, nasbíráme i žampiony, dáváme ale pozor, ať si zejména mladé kousky nespleteme se světlými muchomůrkami. Můžeme také narazit na jedovatý žampion záprašný, který poznáme podle toho, že pokud z něj kousek ulomíme, poraněné místo rychle zežloutne.

Pošli recept! - Speciál - Žijeme zdravě (30.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vejce s česnekovou omáčkou

Vejce s česnekovou omáčkou

Když přijdou na návštěvu kamarádi vymrzlí ze zimní procházky, uvařím grog na ...
Vaříme express /24.02.10
Závin s červenou cibulí

Závin s červenou cibulí

Před pečením ho můžeme posypat sezamem.

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /31.03.15
Ledňáčci

Ledňáčci

Ivo Novák, Strašice

Vaříme express /02.03.18
Zeleninový kari krém

Zeleninový kari krém

Velice sytá polévka, která zahřeje.

Tereza Rosová, Velké Meziříčí

Vaříme express /29.08.14
Plněná vajíčka s pestem

Plněná vajíčka s pestem

Andrea Macková, Prostějov

Vaříme express /21.03.18
Překvapení v kapustě

Překvapení v kapustě

Jako přílohu podávám  brambory.

Karel Kroupa, Praha

Vaříme express /30.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu