Reklama
Plněné žampiony se šunkou a sýrem
Fotogalerie:

Plněné žampiony se šunkou a sýrem

David Jílek

Praha
Milujeme houby, jakmile se trochu oteplí a začnou růst, vyrážíme do lesa. V zimě se musíme spokojit se žampiony.
David Jílek, Praha

Ingredience

  • 500 g čerstvé žampiony
  • 100 g krůtí šunka
  • 100 g tvrdý sýr
  • dle potřeby sušený česnek
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej olivový na potírání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Žampiony zbavíme nohy a oloupeme vrchní slupku. Vnitřky osolíme a opepříme. Tvrdý sýr nastrouháme na jemné straně struhadla.
  2. krok2 Žampionové hlavy plníme směsí z nastrouhaného sýra a natrhané šunky. Vše pokapeme olivovým olejem a posypeme sušeným česnekem.
  3. Dáme zapéct do trouby na 200 °C asi 20 minut.
  4. TIP: Podáváme s tmavým pečivem na salátové obloze.

    Místo žampionů můžeme použít i jiné druhy větších jedlých kloboukovitých hub, které jsme si přinesli z lesa. Pokud se nám poštěstí, nasbíráme i žampiony, dáváme ale pozor, ať si zejména mladé kousky nespleteme se světlými muchomůrkami. Můžeme také narazit na jedovatý žampion záprašný, který poznáme podle toho, že pokud z něj kousek ulomíme, poraněné místo rychle zežloutne.

Pošli recept! - Speciál - Žijeme zdravě (30.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medové kotlety

Medové kotlety

Maso je nutné nechat minimálně 2 dny odležet v chladu. Veronika Poláčková, Mýto
Vaříme express /19.06.16
Paprikové lodičky

Paprikové lodičky

Hezké pohoštění pro návštěvu či pro děti.

Lída Guková, Onšov

Vaříme express /06.05.14
Slaný štrůdl

Slaný štrůdl

Příprava štrůdlu je jednoduchá a rychlá a přitom výsledek vás určitě překvapí. ...

Vaříme express /22.02.13
Pikantní pomazánka

Pikantní pomazánka

Podáváme s opečenými toasty nebo s bagetou.

Petra Melicharová, Kladno

Vaříme express /19.06.17
Bazalkové nudle s liškami

Bazalkové nudle s liškami

Velmi chutná rychlovka, úspěch je zaručen.

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /06.10.16
Smetanový dort s jahodami

Smetanový dort s jahodami

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /01.06.18
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama