Reklama
Plněné žampiony
Fotogalerie:

Plněné žampiony

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Andrea Janáková, Polička

Ingredience

  • 8 větších žampionů
  • 1 kuřecí prso
  • sůl, pepř
  • grilovací koření
  • špetka chilli
  • 7 cherry rajčátek
  • olivový olej
  • 3 plátky toastového chleba

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme. Malým nožíkem vyřízneme nožičky a také mírně seřízneme vnitřní část kloboučků. Výkroj si ponecháme stranou na směs.

  2. Kuřecí prso, nožičky i vnitřky žampionů a rajčátka pokrájíme na malé kostičky.

  3. Na olivovém oleji orestujeme kuřecí maso, přidáme výkroj ze žampionů, sůl, pepř, grilovací koření a chilli. Nakonec přidáme i rajčátka. Vše společně chvilku podusíme a odstavíme.

  4. Žampiony naplníme směsí a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 180 °C asi 15 minut, asi 2 minuty před koncem přidáme k žampionům toastový chleba a pečeme dozlatova.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špagety s pestem

Špagety s pestem

Nejsem na nějaké velké vaření, a proto vyhedávám opravdu rychlé, a přitom ...
Vaříme express /05.12.08
Fazolky na špeku se smetanou

Fazolky na špeku se smetanou

Fazolky využívám dvěma způsoby. Vysévám je v dubnu ke starému plotu, který kouzelně ...
Vaříme express /06.08.08
Hrášková polévka

Hrášková polévka

Dětem chutná a navíc je rychle hotová.
Dana Kohoutková,  Opava
Vaříme express /08.07.12
Zapečená pochoutka z pita chleba

Zapečená pochoutka z pita chleba

Superrychlá večeře z mikrovlnky.

Alena Poláchová, Hodonín

Vaříme express /05.04.14
Maxi pikantní pirohy

Maxi pikantní pirohy

Někdy přidávám i listový špenát nebo nadrobno nakrájené růžičkové kapustičky.

...

Vaříme express /22.08.14
Smažené šunkové rolky

Smažené šunkové rolky

Myslím si, že tato dobrota skvěle uspokojí tvé chuťové buňky.
Tereza...
Vaříme express /09.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu