Ingredience
- 10 žampiony
- 2 lžíce olej
- 1 cibule
- špetka kmín
- 2 vejce
- 100 g sýr eidam
- 1 svazek petržel nať
- špetka sůl
- špetka pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žampiony omyjeme‚ oddělíme nohy od hlav a potom je pokrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno‚ osmahneme ji na oleji a potom k ní přidáme nakrájené žampionové nohy a kmín.
-
Krátce orestujeme‚ přidáme vejce‚ petrželku a umícháme na způsob smažených vajec. Na závěr dosolíme a dopepříme podle chuti. Směsí plníme žampionové hlavy a posypeme je nastrouhaným sýrem.
-
Takto připravené žampiony krátce zapečeme na rakletovacím grilu nebo v troubě. Sýr musí zezlátnout. Hotové jídlo podáváme s čerstvou zeleninou‚ případně s pečivem.