Reklama
Plněné žampiony
Fotogalerie:

Plněné žampiony

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Skvělá pochoutka je na stole co by dup.
Martina Vrbová, Olomouc

Ingredience

  • 10 žampiony
  • 2 lžíce olej
  • 1 cibule
  • špetka kmín
  • 2 vejce
  • 100 g sýr eidam
  • 1 svazek petržel nať
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony omyjeme‚ oddělíme nohy od hlav a potom je pokrájíme na kostičky. Cibuli ­nakrájíme nadrobno‚ osmahneme ji na oleji a potom k ní přidáme nakrájené žampionové nohy a kmín.
  2. Krátce orestujeme‚ přidáme vejce‚ petrželku a umícháme na způsob smažených vajec. Na závěr dosolíme a dopepříme podle chuti. Směsí plníme žampionové hlavy a posypeme je nastrouhaným sýrem.
  3. Takto připravené žampiony krátce zapečeme na rakletovacím grilu nebo v troubě. Sýr musí zezlátnout. Hotové jídlo podáváme s čerstvou zeleninou‚ případně s pečivem.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčatový tataráček

Rajčatový tataráček

Milada Vavrošová, Ostrava-Plesná
Vaříme express /19.11.18
Nočky po italsku

Nočky po italsku

Vařím je, když je chuť na něco pikantního.
Lenka Bocková, Liberec
Vaříme express /24.12.09
Drůbeží játra narychlo

Drůbeží játra narychlo

Zdravá a rychlá dobrůtka.

Lucie Šenkýřová, Velešín

Vaříme express /20.03.12
Sýrové muffinky

Sýrové muffinky

Koupě plechu na muffiny byla skvělá volba. Teď nevím, jestli dřív péct sladké, ...

Vaříme express /20.08.17
Polévka „Co dům dal“

Polévka „Co dům dal“

Pokaždé trochu jiná a pokaždé moc dobrá.

Romana Vlková, Hlinsko

Vaříme express /01.11.16
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu