Reklama
Plněné žampionové kloboučky
Fotogalerie:

Plněné žampionové kloboučky

Zdeňka Polanská

Vsetín
Kdo má rád houby‚ tomu určitě tento recept zachutná.
Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 100 g sýr eidam
  • 2 vejce
  • 100 g sýr tavený
  • 10 větších hlaviček žampiony
  • dle chuti sůl
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • trochu olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Tvrdý sýr nastrouháme a v misce dobře rozmícháme s 1 vejcem‚ měkkým sýrem a lžičkou strouhanky.
  2. Žampiony osolíme a naplníme připravenou směsí.
  3. Naplněné kloboučky obalujeme v rozšlehaném vejci‚ pak ve strouhance a smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji dozlatova.
  4. Podáváme s bramborami nebo jen se zeleninovým salátem jako lehkou večeři.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

S medvědím česnekem

S medvědím česnekem

Roste divoce na vlhčích místech u nás v lese.  Renata Slavíčková, Velké...
Vaříme express /22.07.16
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Jitrnice z masovky

Jitrnice z masovky

Když spěcháš, pomůže konzerva.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /25.01.15
 Špalíčky z vinné  klobásy

Špalíčky z vinné klobásy

Rychlé, levné a dobré. Chutnají stejně dobře i s chlebem.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /13.08.14
Smetanové těstoviny s kukuřicí

Smetanové těstoviny s kukuřicí

Dají se obměňovat, třeba salám dát jiný.

Monika Kořístková, Hranice

Vaříme express /26.06.14
Masové placičky s nivou

Masové placičky s nivou

Masové placičky s výraznou chutí nivy. Vepřové maso je možno zaměnit za drůbeží.
...
Vaříme express /12.04.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu