Reklama
Plněné taštičky
Fotogalerie:

Plněné taštičky

Soňa Sommerová

Unkovice
Toto pohoštění nezklame žádnou návštěvu.
Soňa Sommerová, Unkovice

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 200 g salám gothajský
  • 200 g sýr strouhaný
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • dle chuti paprika mletá
  • 2 stroužky česnek
  • dle potřeby kmín

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto vyválíme a vykrájíme z něj větší kolečka. Salám nakrájíme na malé kostičky a smícháme se sýrem‚ jedním vejcem‚ solí‚ pepřem‚ paprikou a utřeným česnekem.
  2. Do středu každého kolečka dáme směs‚ přehneme je na polovinu a kraje přimáčkneme vidličkou. Takto připravené taštičky narovnáme na vymazaný plech‚ potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 8–10 minut.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbovo-cibulová  polévka

Houbovo-cibulová polévka

Polévka je vhodná pro diabetickou a redukční dietu. Hana Šátralová, Praha
Vaříme express /06.10.16
Citronová palačinka

Citronová palačinka

Pochoutka, po které se zapráší.
Martina Marhoulová, Litvínov
Vaříme express /22.01.09
Kanapky s avokádem

Kanapky s avokádem

V obchodě si vybírám raději nezralá avokáda a nechám je doma 3–4 dny dozrát.

...

Vaříme express /28.11.16
Teplá pórková pomazánka

Teplá pórková pomazánka

Lída Holubová, Pelhřimov

Vaříme express /17.02.18
Šunkovo-sýroví šneci

Šunkovo-sýroví šneci

Rychle jsou upečení‚ bleskově zmizí ze stolu.
Simona Hopfingerová, Praha
Vaříme express /24.02.10
Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Špenát kupujeme na farmářských trzích.

Lucka Krobotová, 9 let, Kladno

Vaříme express /17.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu