Reklama
Reklama
Plněné taštičky
Fotogalerie:

Plněné taštičky

Soňa Sommerová

Unkovice
Toto pohoštění nezklame žádnou návštěvu.
Soňa Sommerová, Unkovice

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 200 g salám gothajský
  • 200 g sýr strouhaný
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • dle chuti paprika mletá
  • 2 stroužky česnek
  • dle potřeby kmín

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto vyválíme a vykrájíme z něj větší kolečka. Salám nakrájíme na malé kostičky a smícháme se sýrem‚ jedním vejcem‚ solí‚ pepřem‚ paprikou a utřeným česnekem.
  2. Do středu každého kolečka dáme směs‚ přehneme je na polovinu a kraje přimáčkneme vidličkou. Takto připravené taštičky narovnáme na vymazaný plech‚ potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 8–10 minut.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koprová polévka

Koprová polévka

Smetanově lahodná bašta s vůní kopru. Helena Bláhová, Jilemnice
Vaříme express /12.01.09
Rychlé ananasové kostky

Rychlé ananasové kostky

Linda Hrubá, Kralupy nad Vltavou

Vaříme express /26.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kapří hranolky s pikantní tatarkou

Kapří hranolky s pikantní tatarkou

Do těstíčka přidej trochu bílého vína.

Katka Miláčková, Praha

Vaříme express /25.12.15
Mrkvové  karbanátky

Mrkvové karbanátky

Trochu jiný recept na karbanátky.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Vaříme express /11.04.15
Žampionová polévka

Žampionová polévka

Má jemně navinulou chuť a křupavé tyčinky z listového těsta ji výborně doplňují.

...

Vaříme express /06.05.13
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama