Reklama
Plněné mexické brambory
Fotogalerie:

Plněné mexické brambory

Radka Michalcová

Praha
Jestli jsou pro tebe luštěniny hůře stravitelné, přidej do zeleninové směsi trochu bazalky nebo oregana.
Radka Michalcová, Praha

Ingredience

  • 1 plechovka fazole červené
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks cibule červená
  • 1 stroužek česnek
  • 2 ks chilli paprička
  • 10 ks rajčata cherry
  • 1 ks paprika zelená
  • 2 lžíce kečup
  • sůl a pepř podle chuti
  • 8 ks brambory
  • 100 g sýr tvrdý

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a uvaříme je v osolené vodě doměkka společně s mrkví.
  2. krok2 V pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme kousky pokrájené papriky (žluté i zelené).
  3. krok3 Dále přidáme fazolky, kolečka mrkve a na kousíčky rozdrolené chilli papričky. Vše promícháme a směs dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem, kečupem.
  4. Uvařené brambory podélně rozřízneme a vložíme do alobalových lodiček. Potom přepůlené brambory rozevřeme a naplníme je mexickou směsí. Dáme zapéct do trouby pod gril.
  5. Těsně před koncem grilování brambory posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme ozdobené cherry rajčátky.

    TIP: Přidej špetku kurkumy, jídlo získá jinou barvu i chuť.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborová pánev

Bramborová pánev

Výborná směs restovaných brambor‚ zeleniny a malých karbanátků. Pavel Štrougal,...
Vaříme express /26.10.13
Vepřový plátek s vajíčky

Vepřový plátek s vajíčky

Rychle a chutně na stůl.

Aneta Zahradníková, Rychnov nad Kněžnou

Vaříme express /24.04.12
Těstoviny s avokádem a šunkou

Těstoviny s avokádem a šunkou

Mé děti by nejraději jedly jenom těstoviny. Snažím se vymýšlet alespoň různé ...
Vaříme express /12.03.13
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Podáváme stejně jako klasický hovězí tatarák s topinkami.

Dalibor Marounek, Roudnice

Vaříme express /10.12.14
Bramborové noky  se sýrovou omáčkou

Bramborové noky se sýrovou omáčkou

Jídlo, které dělám minimálně jednou týdně, je velmi snadné a opravdu výborné.

...

Vaříme express /18.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu