Reklama
Plněné mexické brambory
Fotogalerie:

Plněné mexické brambory

Radka Michalcová

Praha
Jestli jsou pro tebe luštěniny hůře stravitelné, přidej do zeleninové směsi trochu bazalky nebo oregana.
Radka Michalcová, Praha

Ingredience

  • 1 plechovka fazole červené
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks cibule červená
  • 1 stroužek česnek
  • 2 ks chilli paprička
  • 10 ks rajčata cherry
  • 1 ks paprika zelená
  • 2 lžíce kečup
  • sůl a pepř podle chuti
  • 8 ks brambory
  • 100 g sýr tvrdý

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a uvaříme je v osolené vodě doměkka společně s mrkví.
  2. krok2 V pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme kousky pokrájené papriky (žluté i zelené).
  3. krok3 Dále přidáme fazolky, kolečka mrkve a na kousíčky rozdrolené chilli papričky. Vše promícháme a směs dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem, kečupem.
  4. Uvařené brambory podélně rozřízneme a vložíme do alobalových lodiček. Potom přepůlené brambory rozevřeme a naplníme je mexickou směsí. Dáme zapéct do trouby pod gril.
  5. Těsně před koncem grilování brambory posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme ozdobené cherry rajčátky.

    TIP: Přidej špetku kurkumy, jídlo získá jinou barvu i chuť.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos s jogurtovým dipem

Losos s jogurtovým dipem

Lehká pochoutka. Jitka Konečná, Frýdek-Místek
Vaříme express /13.08.16
Zahradnická smaženice

Zahradnická smaženice

Babiččina výborná, zdravá smaženice nám vždy přijde k chuti.
Zbyněk Polák, Most
...
Vaříme express /25.01.10
Hlíva s paprikou a slaninou

Hlíva s paprikou a slaninou

Anglická slanina dokáže hlívu krásně ovonět a ještě přidá úžasnou chuť.

...

Vaříme express /25.05.17
Placičky s houbovou omáčkou

Placičky s houbovou omáčkou

Když použijeme čerstvé houby, odpadne namáčení.

Iveta Bílková, Kroměříž


Vaříme express /23.01.16
Lososovo-sýrová roláda

Lososovo-sýrová roláda

Roláda na talíři vypadá opravdu hezky a chutná ještě lépe, před svými hosty se s ní ...

Vaříme express /23.02.12
Kuřecí trhanice

Kuřecí trhanice

Pokud se vám často stává , že vám zbyde kus grilovaného kuřete, můžete vyzkoušet ...

Vaříme express /22.02.13
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama