Reklama
Reklama
Plněné mexické brambory
Fotogalerie:

Plněné mexické brambory

Radka Michalcová

Praha
Jestli jsou pro tebe luštěniny hůře stravitelné, přidej do zeleninové směsi trochu bazalky nebo oregana.
Radka Michalcová, Praha

Ingredience

  • 1 plechovka fazole červené
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks cibule červená
  • 1 stroužek česnek
  • 2 ks chilli paprička
  • 10 ks rajčata cherry
  • 1 ks paprika zelená
  • 2 lžíce kečup
  • sůl a pepř podle chuti
  • 8 ks brambory
  • 100 g sýr tvrdý

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a uvaříme je v osolené vodě doměkka společně s mrkví.
  2. krok2 V pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme kousky pokrájené papriky (žluté i zelené).
  3. krok3 Dále přidáme fazolky, kolečka mrkve a na kousíčky rozdrolené chilli papričky. Vše promícháme a směs dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem, kečupem.
  4. Uvařené brambory podélně rozřízneme a vložíme do alobalových lodiček. Potom přepůlené brambory rozevřeme a naplníme je mexickou směsí. Dáme zapéct do trouby pod gril.
  5. Těsně před koncem grilování brambory posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme ozdobené cherry rajčátky.

    TIP: Přidej špetku kurkumy, jídlo získá jinou barvu i chuť.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zázvorová limonáda

Zázvorová limonáda

Přijde vhod nejen v parném létě.
Vaříme express /21.04.12
Závin s červenou cibulí

Závin s červenou cibulí

Před pečením ho můžeme posypat sezamem.

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /31.03.15
Nadívané žampiony  s bazalkovým pestem

Nadívané žampiony s bazalkovým pestem

Můj přítel je vášnivý zahradník a vloni začal pěstovat domácí žampiony. Voňavým ...
Vaříme express /06.08.08
Kuřecí maso na myslivecký způsob

Kuřecí maso na myslivecký způsob

Můžeme přidat trochu koření na divočinu.

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /27.03.16
Čumfurt

Čumfurt

Rychlovka, která nám chutná na chalupě.

Adriana Gažarová, Děčín

Vaříme express /26.12.12
Cuketový špíz

Cuketový špíz

Velmi jednoduché, třeba jako oběd na chalupě.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /11.09.16
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama