Reklama
Plněná vajíčka a rajčátka
Fotogalerie:

Plněná vajíčka a rajčátka

Atonín Buchar

Praha
Kolem silvestra máme doma plno návštěv. Scházíme se s příbuznými i s přáteli a vždy se chceme předvést nějakou dobrotou. Tohle pohoštění je hned připravené.
Atonín Buchar, Praha

Ingredience

  • Rajčátka
  • 200 g rajčátka cherry
  • 10 ks olivy černé
  • 200 g sleďové korunky v oleji
  • Vajíčka:
  • 4 vejce
  • 2 lžičky majonéza
  • 1 lžička paprika pálivá
  • 3 sýr smetanový tavený
  • špetka chilli
  • 10 ks olivy černé
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 snítka petrželka čerstvá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce uvaříme natvrdo, necháme ve studené vodě zchladnout a oloupeme. Poté přepůlíme, odstraníme žloutky. Ty v misce smícháme se sýrem, majonézou, pálivou paprikou, chilli, solí a pepřem. Vše důkladně našleháme tak, aby vznikla hladká pěna.
  2. krok2 Směs za pomoci sáčku naneseme do bílků, ozdobíme olivou a petrželkou. Necháme v lednici zchladnout.
  3. Rajčátka odřízneme a odstraníme dužinu. Každé rajčátko naplníme rybí rolkou a dozdobíme olivou. Můžeme lehce posolit.

    TIP: Jestli neseženeš rybičky, naplň rajčátka třeba kouskem nivy a pórku.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Palačinky plněné vaječnou směsí

Palačinky plněné vaječnou směsí

Těsto na palačinky by nemělo být příliš husté. Hana ...
Vaříme express /26.03.17
Čínské zelí s arašídy a rajčaty

Čínské zelí s arašídy a rajčaty

Neobvyklá kombinace, která nás nadchla.

Johana Břežková, Praha

Vaříme express /14.06.17
Plněné hřebeny

Plněné hřebeny

Máme je rádi k večeři!
Eva Výtisková, Turnov
Vaříme express /09.03.09
Bruschetta s rajčaty

Bruschetta s rajčaty

Nech se inspirovat lahodnou italskou kuchyní, těžko ti určitě nebude.

Jitka Voláková, ...

Vaříme express /17.02.16
Karbanátky s brambory

Karbanátky s brambory

Mají výraznější chuť než ty klasické.

Miroslava Vitoslavská, Prosenice

Vaříme express /08.04.14
Bagetové košíčky s tzatziki

Bagetové košíčky s tzatziki

Gabriela Jílková, Polička

Vaříme express /27.02.18
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama