Reklama
Plněná vajíčka a rajčátka
Fotogalerie:

Plněná vajíčka a rajčátka

Atonín Buchar

Praha
Kolem silvestra máme doma plno návštěv. Scházíme se s příbuznými i s přáteli a vždy se chceme předvést nějakou dobrotou. Tohle pohoštění je hned připravené.
Atonín Buchar, Praha

Ingredience

  • Rajčátka
  • 200 g rajčátka cherry
  • 10 ks olivy černé
  • 200 g sleďové korunky v oleji
  • Vajíčka:
  • 4 vejce
  • 2 lžičky majonéza
  • 1 lžička paprika pálivá
  • 3 sýr smetanový tavený
  • špetka chilli
  • 10 ks olivy černé
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 snítka petrželka čerstvá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce uvaříme natvrdo, necháme ve studené vodě zchladnout a oloupeme. Poté přepůlíme, odstraníme žloutky. Ty v misce smícháme se sýrem, majonézou, pálivou paprikou, chilli, solí a pepřem. Vše důkladně našleháme tak, aby vznikla hladká pěna.
  2. krok2 Směs za pomoci sáčku naneseme do bílků, ozdobíme olivou a petrželkou. Necháme v lednici zchladnout.
  3. Rajčátka odřízneme a odstraníme dužinu. Každé rajčátko naplníme rybí rolkou a dozdobíme olivou. Můžeme lehce posolit.

    TIP: Jestli neseženeš rybičky, naplň rajčátka třeba kouskem nivy a pórku.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kmínové tyčinky

Kmínové tyčinky

Jsou výborné k vínku třeba na silvestra. Michaela Krumerová, Opava
Vaříme express /08.01.09
Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Před zapečením můžeš přidat strouhaný sýr.

Helena Vebrová, Kolín

Vaříme express /16.06.14
Celozrné špagety s tuňákem

Celozrné špagety s tuňákem

Velmi jednoduché, rychlé a lehké jídlo vhodné i k večeři.

Vendula Nytrová, Nižní ...

Vaříme express /23.09.12
Cizrnová pomazánka

Cizrnová pomazánka

Lucie Skálová, Strakonice

Vaříme express /01.08.18
Vajíčková pomazánka se sýrem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Připraveno podle

Nely Orlové z Mostu

Vaříme express /07.02.18
Chlebíčky se šunkovou pěnou

Chlebíčky se šunkovou pěnou

Elena Holubová, Ostrava

Vaříme express /27.06.18
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama