Reklama
Reklama
Plněná vajíčka a rajčátka
Fotogalerie:

Plněná vajíčka a rajčátka

Atonín Buchar

Praha
Kolem silvestra máme doma plno návštěv. Scházíme se s příbuznými i s přáteli a vždy se chceme předvést nějakou dobrotou. Tohle pohoštění je hned připravené.
Atonín Buchar, Praha

Ingredience

  • Rajčátka
  • 200 g rajčátka cherry
  • 10 ks olivy černé
  • 200 g sleďové korunky v oleji
  • Vajíčka:
  • 4 vejce
  • 2 lžičky majonéza
  • 1 lžička paprika pálivá
  • 3 sýr smetanový tavený
  • špetka chilli
  • 10 ks olivy černé
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 snítka petrželka čerstvá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce uvaříme natvrdo, necháme ve studené vodě zchladnout a oloupeme. Poté přepůlíme, odstraníme žloutky. Ty v misce smícháme se sýrem, majonézou, pálivou paprikou, chilli, solí a pepřem. Vše důkladně našleháme tak, aby vznikla hladká pěna.
  2. krok2 Směs za pomoci sáčku naneseme do bílků, ozdobíme olivou a petrželkou. Necháme v lednici zchladnout.
  3. Rajčátka odřízneme a odstraníme dužinu. Každé rajčátko naplníme rybí rolkou a dozdobíme olivou. Můžeme lehce posolit.

    TIP: Jestli neseženeš rybičky, naplň rajčátka třeba kouskem nivy a pórku.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šunkové roličky

Šunkové roličky

Podávej s bramborovou kaší posypanou osmaženou cibulkou. Eliška Herdzinová, Dolní ...
Vaříme express /09.01.13
Smetanová zelňačka

Smetanová zelňačka

Rychlá a chutná zelňačka.

Martina Taušová, Hodonice

Vaříme express /06.01.13
Krkovice v tatarce

Krkovice v tatarce

Osvědčilo se mi, že narychlo vymyšlené recepty jsou ty nejlepší.
Vaříme express /31.05.13
Zapečené celerové chlebíčky

Zapečené celerové chlebíčky

Výborné jsou například k bílému vínu, po zapečení jsou krásně křupavé.

...

Vaříme express /10.07.14
Rychlá cuketová polévka

Rychlá cuketová polévka

Během cuketové sezony ji vařím často.

Dagmar Hahnová, Praha

Vaříme express /21.09.16
Pstruh na víně

Pstruh na víně

Bylinky, máslo a víno – základ dobrého jídla.

David Trávníček, Ústí ...

Vaříme express /15.08.17
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama