Reklama
Plněná vajíčka a rajčátka
Fotogalerie:

Plněná vajíčka a rajčátka

Atonín Buchar

Praha
Kolem silvestra máme doma plno návštěv. Scházíme se s příbuznými i s přáteli a vždy se chceme předvést nějakou dobrotou. Tohle pohoštění je hned připravené.
Atonín Buchar, Praha

Ingredience

  • Rajčátka
  • 200 g rajčátka cherry
  • 10 ks olivy černé
  • 200 g sleďové korunky v oleji
  • Vajíčka:
  • 4 vejce
  • 2 lžičky majonéza
  • 1 lžička paprika pálivá
  • 3 sýr smetanový tavený
  • špetka chilli
  • 10 ks olivy černé
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 snítka petrželka čerstvá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce uvaříme natvrdo, necháme ve studené vodě zchladnout a oloupeme. Poté přepůlíme, odstraníme žloutky. Ty v misce smícháme se sýrem, majonézou, pálivou paprikou, chilli, solí a pepřem. Vše důkladně našleháme tak, aby vznikla hladká pěna.
  2. krok2 Směs za pomoci sáčku naneseme do bílků, ozdobíme olivou a petrželkou. Necháme v lednici zchladnout.
  3. Rajčátka odřízneme a odstraníme dužinu. Každé rajčátko naplníme rybí rolkou a dozdobíme olivou. Můžeme lehce posolit.

    TIP: Jestli neseženeš rybičky, naplň rajčátka třeba kouskem nivy a pórku.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vejce uvařená natvrdo s bylinkovou kaší

Vejce uvařená natvrdo s bylinkovou kaší

Jednoduché využití vykoledovaných vajec. Božena Kolářová, Nový Knín
Vaříme express /18.07.10
Slaný sýrový pamlsek

Slaný sýrový pamlsek

Lenka Maryášová, Slavičín

Vaříme express /09.01.18
Jednohubky s celerovou pomázankou

Jednohubky s celerovou pomázankou

Jiřina Malá, Chvaletice

Vaříme express /26.01.18
Plněné kapsičky

Plněné kapsičky

Udělej náplň typu „co dům dal“, vždy je dobrá.

Jana Novotná, Starý Rožmitál

Vaříme express /04.08.14
Kuřecí prsa na hořčici

Kuřecí prsa na hořčici

Podobně můžeš připravit i jiné bílé maso.

Renata Tobolíková, Kroměříž

Vaříme express /30.06.15
Těstoviny po zahradnicku

Těstoviny po zahradnicku

Díky smetanové omáčce nejsou suché, parmazán jim dodá výzarnější chuť.

Alice ...

Vaříme express /10.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu