Reklama
Plněna vajíčka
Fotogalerie:

Plněna vajíčka

Jaroslav Žamberský

Praha
Recepty, které nejsou složité, mám ze všech nejraději.
Jaroslav Žamberský, Praha

Ingredience

  • pažitka
  • 2 vejce
  • 50 g máslo
  • tatarka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Vychladlé pak podélně rozřízneme napůl a vydlábneme žloutek. Ten smícháme s rozměklým máslem a ušleháme do pěny. Přidáme dvě lžíce tatarské omáčky a najemno nasekanou pažitku; podle chuti můžeme dochutit špetkou soli. Krém plníme ozdobnou hvězdičkou do prázdných bílků, které pak dáme na připravený obložený talíř.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kolečka s klobásou

Kolečka s klobásou

Výborné pikantní pohoštění. Vladimíra Machková, Frýdek-Místek
Vaříme express /03.08.14
Melounový sorbet

Melounový sorbet

Jsou z něj nadšené nejen děti.

Alexandra Lípová, Břeclav

Vaříme express /25.07.16
Zapečená treska s fazolkami

Zapečená treska s fazolkami

Zdravé, chutné a nenáročné jídlo.

Michaela Šofková, Dublovice

Vaříme express /10.05.16
Pikantní rarášky

Pikantní rarášky

Maso zůstane krásně šťavnaté, koření mu dodá opravdu zajímavou chuť.

Monika ...

Vaříme express /08.06.16
Listové čtverečky s hruškou a sýrem

Listové čtverečky s hruškou a sýrem

Křupavá chuťovka k vínečku.

Andrea Marešová, Karlovy Vary

Vaříme express /17.01.16
Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Léto je pro mě obdobím, kdy se pravidelně scházíme s přáteli. Vždycky si lámu ...
Vaříme express /18.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu