Jediný způsob, jak dostat do dětí rybu.
Lenka Miloňová, Beroun
Ingredience
- 500 g filetů z aljašské tresky
- trocha soli
- 3 bobkové listy
- 10 kuliček černého pepře
- 3 kuličky nového koření
- 150 g mraženého hrášku
- špetka citronové kůry
- 1 lžíce pikantnější hořčice
- 100 g hladké mouky
- 1 větší vejce
- 100 g strouhanky
- na smažení olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Filety z tresky povaříme ve slané vodě s bobkovými listy, pepřem a novým kořením asi 15 minut. Rybu slijeme, necháme okapat a vychladnout.
-
Maso nakrájíme na kousky a promícháme s hráškem, citronovou kůrou, hořčicí, moukou a vejcem. Z hmoty tvoříme malé placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji z obou stran.