Reklama
Reklama
Pivní polévka
Fotogalerie:

Pivní polévka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Neobvyklá a rychlá polévka, která tě prostě dostane.
Jiří Buchta, Čebín

Ingredience

  • 3 lžíce máslo
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 500 ml bujón
  • 500 ml pivo
  • 1 lžíce cukr
  • 1/2 lžičky skořice
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 sklenice mléko
  • 5 lžic sýr strouhaný
  • dle potřeby petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo rozpustíme, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji pivem a vývarem z masoxu. Polévku ochutíme cukrem, skořicí, solí a pepřem. Vaříme asi 20 minut. Komu se bude zdát nahořklá, může přidat ještě trochu cukru.
  2. Pak přidáme mléko a ještě chvíli povaříme. Hotovou polévku na talíři posypeme sýrem a ozdobíme petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Palačinky s avokádem

Palačinky s avokádem

Hodí se například jako lehká večeře. Petra Píšová, Olomouc
Vaříme express /17.10.13
Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

Slámu je nejlepší smažit ve fritovacím hrnci.

Alena Housková, Vsetín

Vaříme express /12.05.16
Kuřecí prsa v listovém těstě

Kuřecí prsa v listovém těstě

Kuřecí řízek je v této úpravě šťavnatý a rychle připravený.

Eva Rajhelová, Cheb

Vaříme express /16.07.13
Penne se smetanou a chřestem

Penne se smetanou a chřestem

Chřest nepotřebuje výrazné koření, jeho chuť by zanikla.

Karolína Borová, Plzeň

Vaříme express /16.04.17
Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou

Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou

Je to moje oblíbená ryba, má velmi lahodné maso.

Renata Stlokalová, Plzeň

Vaříme express /06.05.17
Smetanová česnečka

Smetanová česnečka

Polévky máme rádi, hlavně ty klasické. Ale proč občas nevyzkoušet nějakou novinku? ...
Vaříme express /09.11.14
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama