Reklama
Pivní polévka
Fotogalerie:

Pivní polévka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Neobvyklá a rychlá polévka, která tě prostě dostane.
Jiří Buchta, Čebín

Ingredience

  • 3 lžíce máslo
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 500 ml bujón
  • 500 ml pivo
  • 1 lžíce cukr
  • 1/2 lžičky skořice
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 sklenice mléko
  • 5 lžic sýr strouhaný
  • dle potřeby petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo rozpustíme, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji pivem a vývarem z masoxu. Polévku ochutíme cukrem, skořicí, solí a pepřem. Vaříme asi 20 minut. Komu se bude zdát nahořklá, může přidat ještě trochu cukru.
  2. Pak přidáme mléko a ještě chvíli povaříme. Hotovou polévku na talíři posypeme sýrem a ozdobíme petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Raklet  po našem

Raklet po našem

Nabízím jednoduchý recept na večeři.        Ivo Blažený, ...
Vaříme express /09.11.08
Rajčatovo-mozzarellové jednohubky

Rajčatovo-mozzarellové jednohubky

Zdravé pohoštění pro nečekanou návštěvu.
Martina Košařová, Plzeň
Vaříme express /28.12.13
Lilek plněný uzeným

Lilek plněný uzeným

Výborné je maso z uzeného ocásku.

Hana Sopková, Praha

Vaříme express /20.04.16
Salát všehochuť

Salát všehochuť

I z mála se dá udělat sváteční pochoutka.

Milada Zitová, Beroun

Vaříme express /28.10.15
Šunkovo-sýrový štrúdl

Šunkovo-sýrový štrúdl

Jako pohoštění k vínu je dokonalý.

Andrea Vařechová, Hradec Králové

Vaříme express /13.05.16
Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Bůček nejím, ale pomazánku mám ráda.
Dana Vrbecká, Nové Město
Vaříme express /22.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu