Reklama
Pikantní směs s česnekem
Fotogalerie:

Pikantní směs s česnekem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tento pokrm je vhodný zejména pro starší lidi, kteří mají problémy se zuby.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Ingredience

  • 1 lžička oleje
  • 2 cibule
  • 500 g mletého masa
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 1 hilli paprička nebo chilli koření
  • 5 stroužků česneku
  • dle chuti sójová omáčka
  • podle chuti majoránka
  • Kaše:
  • dle potřeby brambory
  • na kaši mléko a máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Na olej dáme cibuli pokrájenou na kostičky a chvíli smažíme.

  2. Přidáme mleté maso, sůl, pepř, chilli papričky (nebo chilli koření) a najemno nastrouhaný nebo utřený česnek. Všechno smažíme přibližně 10 minut.

  3. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou a majoránkou.

  4. Mezitím uvaříme brambory, ze kterých pak uděláme kaši, nebo ji připravíme ze sušené směsi dle návodu na sáčku. Nakonec můžeme přizdobit nasekanou čerstvou pažitkou.

Tip redakce

Když připravuji pokrm pro osoby, které mají problém s chrupem, maso raději umelu dvakrát nebo dokonce třikrát. Také volím libovější kousky vepřového, u kterých mám jistotu, že v nich nejsou šlachy ani kusy kůže.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Jednoduchá, dobrá, dietní a zdravá pochoutka. Aneta Vavrová, Hradec Králové
Vaříme express /22.03.14
Kovbojské fazole

Kovbojské fazole

Zahřejí i v největší nepohodě.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /29.01.13
Zelné taštičky s uzeným masem

Zelné taštičky s uzeným masem

Jednoduché a rychlé, když přijde nečekaná návštěva.

Veronika Marková, Český ...

Vaříme express /13.06.12
Zapečené křupavé housky se žampiony

Zapečené křupavé housky se žampiony

Rychlá pochoutka vhodná k jakékoli příležitosti.  

Natalija Šuněvičová, ...

Vaříme express /02.03.16
Čertovská játra s řapíkatým celerem

Čertovská játra s řapíkatým celerem

Játra se dají připravit na mnoho způsobů.

Hana Svatušková, Ostrava

Vaříme express /30.08.15
Palačinky plněné vaječnou směsí

Palačinky plněné vaječnou směsí

Těsto na palačinky by nemělo být příliš husté.


Hana Jindrová, ...

Vaříme express /26.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu