Vojtěch Vidrmann, Plzeň
Ingredience
- PIZZA:
- 250 g instantní polenty
- podle potřeby olivový olej
- OMÁČKA:
- 3 lžičky olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 konzerva krájených rajčat
- 1/2 lžičky oregana
- špetka chilli
- trocha soli
- OBLOHA:
- 1 cibule
- 2 ostré klobásy nebo pikantní salám (čabajka, paprikáš, chorizo)
- 230 g mozzarelly
- 1 červená paprika
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Polentu připravíme podle návodu. Vzniklou hustší kaši rozetřeme do pekáče předem vymazaného tukem. Potřeme ji olejem a posypeme cibulí.
-
Na oleji orestujeme drcený česnek, přidáme konzervovaná rajčata, oregano a chilli se solí.
-
Omáčku nalijeme na pizzu. Pak rozložíme kousky klobásy, nasypeme nakrájenou mozzarellu a kousky papriky. Pečeme při 200 °C dorůžova.