Reklama
Reklama
Pikantní omeleta
Fotogalerie:

Pikantní omeleta

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tomáš Kudrna, Zlín

Ingredience

  • 4 větší vařené brambory
  • 1/2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • trocha soli a pepře
  • 2 plátky šunky
  • 1 hermelín
  • 1 naťová cibulka
  • červená paprika nebo feferonka
  • 4 lžíce mléka
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a po chvíli i brambory. Osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme nakrájenou šunku a nahoru rozložíme plátky hermelínu. Posypeme naťovou cibulkou a proužky papriky.

  2. Směs dáme do trouby předehřáté na 200 °C a chvíli zapékáme. Poté pánev vyndáme, okolí sýra zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem a zapečeme při 180 °C dorůžova. Podáváme ji ještě horkou s okurkovým salátem.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Prsíčka s paprikou

Prsíčka s paprikou

Papriky mohou být i různobarevné. Radim Pekárek, Jihlava
Vaříme express /07.06.16
Vinná klobása zapečená s kaší

Vinná klobása zapečená s kaší

Když spěchám a potřebuji uvařit oběd rychle, upeču vinnou klobásu.

Božena ...

Vaříme express /10.02.14
Dýňové rizoto se žampiony

Dýňové rizoto se žampiony

Báječný tip pro všechny milovníky rýže.

Romana Kulichová, Praha

Vaříme express /24.04.17
Zeleninová polévka s kurkumou

Zeleninová polévka s kurkumou

Kurkumu přidávám téměř do všeho pro její léčivé účinky.

Jana Krejcarová, ...

Vaříme express /01.07.12
Farmářský špíz na grilu

Farmářský špíz na grilu

Letní osvědčená klasika

Podle receptu Anny Teklové z Opavy

Vaříme express /02.08.18
Vepřové maso po čínsku

Vepřové maso po čínsku

Bambusové výhonky a arašídy dodají masu tu správnou chuť.

Barbora Vávrová, Břestek

Vaříme express /18.09.14
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama