Reklama
Pikantní krkovička
Fotogalerie:

Pikantní krkovička

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Miluše Bittnerová

Ingredience

  • 4 vyšší steaky z vepřové krkovice (po 175 g)
  • 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička drcených chilli papriček
  • drcený černý pepř
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme a osušíme. V míse promícháme zázvor, utřený česnek, chilli papričku a pepř. Posypeme cukrem a zalijeme olejem, sójovou omáčkou a octem. Marinádou potřeme steaky po obou stranách.

  2. Necháme je zakryté 3 hodiny marinovat v chladu. Pak steaky grilujeme na středně rozpáleném grilu nebo v grilovací pánvi z každé strany 5–6 minut.

  3. Maso během pečení potíráme marinádou. Podáváme s omáčkou ze zakysané smetany, chlebem nebo pečenými bramborami.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanový koláč s lososem

Smetanový koláč s lososem

V kombinaci se smetanou je úžasně jemný a šťavnatý. Renata Malá, Chvaletice
Vaříme express /05.03.15
Obložené chlebíčky s pomazánkou

Obložené chlebíčky s pomazánkou

‚‚Celero-mrkváčkové‘‘ obličejíčky potěší nejen děti, ale i nás dospělé.
...
Vaříme express /24.11.10
Masové koule s mozzarellou

Masové koule s mozzarellou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /28.02.18
Kokosová buchta s ovocem

Kokosová buchta s ovocem

Lenka Němcová, Pňovice

Vaříme express /26.10.18
Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka

Klasická pomazánka trošku jinak.


Otto Plášek, Brno

Vaříme express /08.04.17
Bramborová pánev

Bramborová pánev

Výborné jídlo za malou chvilku.

Veronika Marková, Rakovník

Vaříme express /01.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu