Výborná obměna klasického čevapčiči.
Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Ingredience
- 400 g mleté maso
- 6 stroužků česnek
- 1 hrst nasekaná petrželka kudrnka
- 50 g strouhaný sýr
- 2 lžičky červená mletá paprika
- strouhanka dle potřeby
- sůl, pepř
- 1 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso dáme do mísy, pocákáme ledovou vodou a necháme alespoň hodinu odpočinout. Přidáme veškeré ingredience a pěkně rukama prohněteme.
-
Směs podle potřeby zahustíme strouhankou a tvoříme šištičky. Každou zvlášť obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.
-
Podáváme klasicky s vařeným bramborem, hořčicí a cibulkou.