Reklama
Reklama
Penne se zelím
Fotogalerie:

Penne se zelím

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zajímavá netradiční chuť

Podle receptu Lady Salaškové z Prahy

Ingredience

  • 400  g těstovin penne
  • sůl
  • 150  g anglické slaniny
  • 4 nožičky jemných párků
  • 1 větší cibule
  • 300  g sterilovaného červeného zelí
  • nať jarní cibulky
  • 150  g zakysané smetany
  • 2 lžíce oleje
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu na skus. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a párek na kousky.

  2. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zelí necháme okapat a případně je překrájíme.

  3. Jarní cibulku omyjeme, nať nakrájíme na kroužky a smícháme se zakysanou smetanou.

  4. V pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm zesklovatíme. Pak do pánve přidáme slaninu a párky a společně krátce orestujeme. Po chvíli přisypeme zelí, povaříme, osolíme a opepříme.

  5. Těstoviny scedíme a necháme okapat v sítu. Nakonec je v pánvi smícháme s připravenou směsí, společně krátce prohřejeme a servírujeme se zakysanou smetanou. Zdobíme kroužky cibulové natě.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí játra po staročesku

Kuřecí játra po staročesku

Stejně se dají připravit i králičí játra. Petra Kuchařová, Tichá
Vaříme express /09.05.14
Sýrové toasty

Sýrové toasty

Eliška Zinglová, Kroměříž

Vaříme express /08.03.18
Špagetová omeleta

Špagetová omeleta

Jestliže ti zbudou od oběda uvařené špagety, využij je pro přípravu omelety.

Zdeňka ...

Vaříme express /09.01.13
Velikonoční pomazánka

Velikonoční pomazánka

Když ti po jarním hodování zbude hodně vajíček, můžeš je využít k přípravě ...
Vaříme express /01.08.11
Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Rychlá dobrá večeře.

Hana Hlaváčková, Kratochvilka

Vaříme express /08.07.13
Zelné balíčky s mozzarellou

Zelné balíčky s mozzarellou

Balíčky pustí šťávu a chutě krásně prolnou.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /17.10.13
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama