Proč se smažit s každým sýrem na přepáleném oleji, když ho můžete upéct v troubě.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 500 g eidam
- 2 vejce
- 100 g strouhanka
- 50 g máslo
- 3 lžíce olej
- máslo na vymazání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Menší zapékací mísu vymažeme dobře máslem a vysypeme polovinou strouhanky. Sýr nastrouháme nahrubo, nasypeme do mísy na strouhanku a rukou pořádně přitlačíme ke dnu. Rozšleháme vejce, nalijeme rovnoměrně na sýr a zasypeme zbytkem strouhanky, kterou opět přitlačíme k sýru.
-
Rozpustíme máslo, smícháme s olejem a touto směsí pokapeme strouhanku. Pečeme v troubě asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne.
Podáváme s různě upravenými bramborami.