Reklama
Pečený sýr
Fotogalerie:

Pečený sýr

Zdeňka Polanská
Zdeňka Polanská
Vsetín

Proč se smažit s každým sýrem na přepáleném oleji, když ho můžete upéct  v troubě.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 500 g eidam
  • 2 vejce
  • 100 g strouhanka
  • 50 g máslo
  • 3 lžíce olej
  • máslo na vymazání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Menší zapékací mísu vymažeme dobře máslem a  vysypeme polovinou strouhanky. Sýr nastrouháme nahrubo, nasypeme do mísy na strouhanku a rukou pořádně přitlačíme ke dnu. Rozšleháme vejce, nalijeme rovnoměrně na sýr a zasypeme zbytkem strouhanky, kterou opět přitlačíme k sýru.

  2. krok2

    Rozpustíme máslo, smícháme s olejem a touto směsí pokapeme strouhanku. Pečeme v troubě asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne.

    Podáváme s různě upravenými bramborami.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrová omáčka

Sýrová omáčka

Špagety jako rychlá večeře nezklamou. Jana Smékalová, Brno
Vaříme express /07.11.08
Plátky zapečené s rajčaty

Plátky zapečené s rajčaty

Důležité je správné ochucení.

Veronika Bednářová, Červený Hrádek

Vaříme express /04.07.15
Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Můžeš samozřejmě doplnit plátkem masa.

Monika Slavíková, Humpolec

Vaříme express /06.06.15
Slané koláčky plněné sýrem a rajčaty

Slané koláčky plněné sýrem a rajčaty

Můžeš samozřejmě použít i bazalkové pesto.

Hana Svatušková, Ostrava

Vaříme express /18.01.16
Kotlety na smetaně

Kotlety na smetaně

Rychlý slavnostnější oběd, můžeme podávat se salátem.

Lucie Kirschnerová, Praha

Vaříme express /16.03.12
Jitrnice z masovky

Jitrnice z masovky

Když spěcháš, pomůže konzerva.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /25.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu