Reklama
Pečené brambory s máslem
Fotogalerie:

Pečené brambory s máslem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je to večeře za pár minut a pár korun.
Jitka Svobodová, Olomouc

Ingredience

  • 10 brambory
  • 100 g máslo
  • špetka sůl
  • 2 stroužky česnek
  • dle chuti tymián
  • dle chuti rozmarýn

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory dobře omyjeme‚ neloupeme je. Nakrájíme je na tenká kolečka, která rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme tak dlouho‚ až se začnou nafukovat a tvořit hnědé puchýřky.
  2. Do změklého másla vmícháme trochu soli‚ česneku a sušené nebo čerstvé bylinky – výborná je kombinace tymiánu a rozmarýnu. Máslo přidáme k opečeným bramborám. Komu by to nestačilo‚ může ještě přidat dušenou či čerstvou zeleninu.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčata po italsku

Rajčata po italsku

Vejci naplněná rajčata jsou skvělá jako nedělní teplá snídaně. Klára ...
Vaříme express /21.09.17
Fazolková polévka s koprem

Fazolková polévka s koprem

Vařila ji už moje babička.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Vaříme express /09.07.12
Slané bleskovky

Slané bleskovky

Děti z nich vždycky mají radost.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /14.03.17
Smažený celer a cuketa v hrašce

Smažený celer a cuketa v hrašce

Zdravý a velice jednoduchý recept.

Radka Rajtmajerová, Sušice

Vaříme express /19.09.14
Houbové těstoviny se žampiono-nivovou omáčkou

Houbové těstoviny se žampiono-nivovou omáčkou

Lehká letní večeře.

Marcela Zmatlíková, Stará Paka

Vaříme express /09.08.12
Kynuté špenátové placičky

Kynuté špenátové placičky

Lehké jídlo na setkání s přáteli, skvěle se hodí k minutkám a ke grilovanému masu.

...

Vaříme express /07.04.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu