Reklama
Pečené brambory s máslem
Fotogalerie:

Pečené brambory s máslem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je to večeře za pár minut a pár korun.
Jitka Svobodová, Olomouc

Ingredience

  • 10 brambory
  • 100 g máslo
  • špetka sůl
  • 2 stroužky česnek
  • dle chuti tymián
  • dle chuti rozmarýn

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory dobře omyjeme‚ neloupeme je. Nakrájíme je na tenká kolečka, která rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme tak dlouho‚ až se začnou nafukovat a tvořit hnědé puchýřky.
  2. Do změklého másla vmícháme trochu soli‚ česneku a sušené nebo čerstvé bylinky – výborná je kombinace tymiánu a rozmarýnu. Máslo přidáme k opečeným bramborám. Komu by to nestačilo‚ může ještě přidat dušenou či čerstvou zeleninu.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka paní Koťátkové

Pomazánka paní Koťátkové

U nás nesmí chybět na svátečním stole. Jana Alvesová, Olomouc
Vaříme express /11.04.11
Kuře jako z fastfoodu

Kuře jako z fastfoodu

Pokud dáváš přednost pikantní chuti, přidej špetku chilli.

Martin Horák, Ptení

Vaříme express /13.09.15
Hermelín v kuskusové krustě

Hermelín v kuskusové krustě

Podle receptu Radany Nouzákové

Radana Nouzáková, manažerka inzerce
Má na starosti prodej ...

Vaříme express /22.04.18
Sýrový hemenex

Sýrový hemenex

Lahůdka, která se nepřejí a nezklame.
Hana Kyselová, Jablonné v Podještědí
Vaříme express /10.10.08
Vaječná pomazánka z cottage

Vaječná pomazánka z cottage

Je mnohem lepší než klasická pomazánka z majonézy.

Lucie Blahová, Slavičín

Vaříme express /26.07.13
Uzený vývar s noky

Uzený vývar s noky

Využij vývar zbylý po vaření masa.

Anna Šušláková, Most

Vaříme express /10.01.17
 

Nejnovější

Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu Evy Stehlíkové z Brna
Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama