Reklama
Pečené brambory plněné tvarohem a nivou
Fotogalerie:

Pečené brambory plněné tvarohem a nivou

Martina Králová
Martina Králová
Roudnice nad Labem

Nejlepší jsou ještě teplé.

Martina Králová, Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 10 ks brambory
  • 130 g niva
  • 3 ks cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 250 g měkký tvaroh (může být polotučný)
  • 6 ks (nebo 1/2 konzervy) žampiony
  • 200 g anglická slanina
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. 1.       Brambory uvaříme do poloměkka. Po uvaření rozřízneme na poloviny a seřízneme zakulacené plošky, aby na plechu stály. Brambory poklademe na plech a osolíme, opepříme.

  2.       Nivu nastrouháme nahrubo. Jednu cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozetřeme a vše zamícháme do tvarohu.  Zbylé 2 cibule nakrájíme na půlkolečka a plátky slaniny překrojíme na půlky, žampiony nakrájíme na větší kousky.

  3.            Troubu předehřejeme na 180 °C. Půlky brambor pomažeme tvarohovou směsí a navrch poklademe cibulí, žampiony a slaninou. Brambory zakápneme olivovým olejem, vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka  z naložených hub

Pomazánka z naložených hub

Jednoduché pohoštění z vlastních zásob. Jiřina Blažejová, Žlutice
Vaříme express /09.10.13
Cibule v těstíčku

Cibule v těstíčku

Můžeš ji podávat s kaší k obědu i samostatně jako chuťovku.
Lenka ...
Vaříme express /30.08.11
Kuřecí kousky s baby špenátem a se smetanou

Kuřecí kousky s baby špenátem a se smetanou

Rychlé, chutné a zdravé jídlo!

Markéta Štěpánová, Dobruška

Vaříme express /03.07.12
Brokolicové krémové pohlazení

Brokolicové krémové pohlazení

Martina Žejdlíková, Teplice

Vaříme express /01.02.18
Topinky se sýrem

Topinky se sýrem

Lepší než obyčejné topinky.
Veronika Poláková, Třeboň
Vaříme express /08.05.11
Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Cibuli a česnek při vaření používám pořád.
Michaela Prokopová, Radostín
Vaříme express /09.02.10
 

Nejnovější

Roláda plněná uzeným

Roláda plněná uzeným

Vychytané Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /23.09.18
Batáty s pažitkovým dipem

Batáty s pažitkovým dipem

Exotické

Lucie Hrušková, Soběslav

Vaříme express /23.09.18
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /23.09.18
Vrstvené zelí s rýží

Vrstvené zelí s rýží

SKVĚLÝ NEDĚLNÍ OBĚD

Za okny už začíná převažovat sychravé počasí a my máme čas...

Všehochuť /23.09.18
Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama