Nejlepší jsou ještě teplé.
Martina Králová, Roudnice nad Labem
Ingredience
- 10 ks brambory
- 130 g niva
- 3 ks cibule
- 3 stroužky česnek
- 250 g měkký tvaroh (může být polotučný)
- 6 ks (nebo 1/2 konzervy) žampiony
- 200 g anglická slanina
- olivový olej
- sůl
- pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Brambory uvaříme do poloměkka. Po uvaření rozřízneme na poloviny a seřízneme zakulacené plošky, aby na plechu stály. Brambory poklademe na plech a osolíme, opepříme.
-
Nivu nastrouháme nahrubo. Jednu cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozetřeme a vše zamícháme do tvarohu. Zbylé 2 cibule nakrájíme na půlkolečka a plátky slaniny překrojíme na půlky, žampiony nakrájíme na větší kousky.
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. Půlky brambor pomažeme tvarohovou směsí a navrch poklademe cibulí, žampiony a slaninou. Brambory zakápneme olivovým olejem, vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.