Reklama
Reklama
Pečené brambory plněné tvarohem a nivou
Fotogalerie:

Pečené brambory plněné tvarohem a nivou

Martina Králová
Martina Králová
Roudnice nad Labem

Nejlepší jsou ještě teplé.

Martina Králová, Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 10 ks brambory
  • 130 g niva
  • 3 ks cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 250 g měkký tvaroh (může být polotučný)
  • 6 ks (nebo 1/2 konzervy) žampiony
  • 200 g anglická slanina
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. 1.       Brambory uvaříme do poloměkka. Po uvaření rozřízneme na poloviny a seřízneme zakulacené plošky, aby na plechu stály. Brambory poklademe na plech a osolíme, opepříme.

  2.       Nivu nastrouháme nahrubo. Jednu cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozetřeme a vše zamícháme do tvarohu.  Zbylé 2 cibule nakrájíme na půlkolečka a plátky slaniny překrojíme na půlky, žampiony nakrájíme na větší kousky.

  3.            Troubu předehřejeme na 180 °C. Půlky brambor pomažeme tvarohovou směsí a navrch poklademe cibulí, žampiony a slaninou. Brambory zakápneme olivovým olejem, vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Někdy je ještě před pečením okmínuji a osolím. Dagmar Slámová, Prostějov
Vaříme express /24.08.17
Jednoduchá cibulačka

Jednoduchá cibulačka

Tato polévka je hotová během chvilky.
Lenka Danišová, Jirkov
Vaříme express /15.04.10
Rychlé bramborové knedlíky

Rychlé bramborové knedlíky

Rychlá příloha nejen k masu a zelí.

Vaříme express /28.05.12
Jednoústkový ježek

Jednoústkový ježek

Tohle mě napadlo‚ když jsem připravovala menší oslavu s kolegy z práce.
Kamila ...
Vaříme express /03.02.11
Fajitas s kuřecím masem

Fajitas s kuřecím masem

Mexickou kuchyní se často inspiruji.

Pavla Zalabáková, Klatovy

Vaříme express /22.04.16
Višně v griotce

Višně v griotce

Recept je velice jednoduchý a výsledek úžasný.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /22.08.15
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama