Kdo má rád něco ostřejšího, pochutná si.
Zita Vojtíšková, Strakonice
Ingredience
- 6 paprik (mix žluté, červené, zelené a bílé)
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- podle potřeby sůl
- trocha čtyřbarevného pepře
- 1 lžička karí koření
- 1 chilli paprička
- 500 g mletého masa (2/3 vepřového a 1/3 hovězího)
- 2 lžíce sádla
- 1 střední cibule
- 1 lžička majoránky
- troccha provensálského koření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme zeleninu na pečení. Papriky, mrkve a petržel očistíme a nakrájíme na sousta cca 2 x 2 cm. Zeleninu společně se stroužky česneku přemístíme do pekáčku s olivovým olejem, posolíme, posypeme ji pepřem, karí kořením a nadrobno nasekanou chilli papričkou. Dáme asi na 30 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
-
Sádlo rozpustíme na pánvi a dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme mleté maso, sůl, pepř, majoránku, provensálské koření a opékáme. Jídlo podáváme teplé, buď samotné, nebo s kouskem pečiva.