Reklama
Pečená šalotka
Fotogalerie:

Pečená šalotka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 500 g šalotky
  • olivový olej
  • 2 lžíce nasekaného rozmarýnu
  • pepř, sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2-4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Šalotky oloupeme a podélně rozkrojíme. Plech potřeme olejem a naskládáme na něj šalotky. Osolíme je, opepříme, posypeme rozmarýnem a vložíme do vyhřáté trouby.

  2. Během pečení občas otočíme. Pečeme, až šalotka změkne a povrch začíná zlátnout. Podáváme ji teplou jako pikantní přílohu k masitým pokrmům.

Pošli recept! 10/2017 (4.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chalupářská omeleta

Chalupářská omeleta

Máme chalupu v Jeseníkách a při přípravě jídel často experimentujeme. Tak se jednou ...
Vaříme express /31.10.08
Lilek na česneku

Lilek na česneku

Můžeš ho podávat i bez brambor jako jednohubky.

Jana Kubištová, Jihlava

Vaříme express /23.02.16
Uhlířina

Uhlířina

Musím vařit pětilitrový hrnec, a i tak je jí málo.
Lenka Tomková, Příbor
Vaříme express /13.07.12
Zeleninová polévka s kurkumou

Zeleninová polévka s kurkumou

Kurkumu přidávám téměř do všeho pro její léčivé účinky.

Jana Krejcarová, ...

Vaříme express /01.07.12
Pangasius v papilotě

Pangasius v papilotě

Martina Nováková, Třeboň

Vaříme express /29.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu