Reklama
Reklama
Pečená rajčata s makarony
Fotogalerie:

Pečená rajčata s makarony

Karolína Botíková

Plzeň
Zeleninu milujeme ve všech podobách.
Karolína Botíková, Plzeň

Ingredience

  • 1 kg rajčata
  • 4 lžíce olej olivový
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžička tymián
  • 1/2 balení makarony
  • trocha parmazán strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata omyjeme a podélně rozpůlíme. Velký plech vyložíme pečicím papírem a rajčata na něj naskládáme řezem nahoru. Pokapeme je olivovým olejem a rovnoměrně posypeme česnekem nakrájeným na malé kousky.
  2. Tymián odrhneme na malé lístečky a jimi rajčata posypeme. Plech vložíme do vyhřáté trouby a při 140 °C necháme péct asi 2 hodiny.
  3. Makarony uvaříme v osolené vodě a podáváme s pečenými rajčaty.
  4. Nakonec každou porci lehce posypeme jemně strouhaným parmazánem.
     
    TIP: Upečená rajčata se dají  rozmixovat nebo je lze podávat jen s bagetou, a to jak teplá, tak i studená. Místo tymiánu můžeš na rajčata nanést trochu bazalkového pesta.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřestové balíčky

Chřestové balíčky

Radana Růžičková, Praha
Vaříme express /04.03.18
Hermelínové  brambory

Hermelínové brambory

Chutné jídlo, které nabízí spoustu variací.

Lenka Hlavsová, Praha

Vaříme express /06.11.16
Pikantní špekáčky

Pikantní špekáčky

Výborná svačina po bouřlivé oslavě.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /09.04.16
Žampionové pirohy

Žampionové pirohy

Připravuji je jako pohoštění pro návštěvy.
Hana Bezuchová, Černošice
...
Vaříme express /04.09.09
Vinné burgery s fenyklem

Vinné burgery s fenyklem

Léčivé účinky fenyklu oceníš jak při bolestech břicha, tak při obyčejném ...

Vaříme express /20.03.15
Brambory s brynzou

Brambory s brynzou

Podle bratrance ze Slovenska.

Eva Rainová, Sokolov

Vaříme express /31.03.16
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama