Reklama
Pečená rajčata s makarony
Fotogalerie:

Pečená rajčata s makarony

Karolína Botíková

Plzeň
Zeleninu milujeme ve všech podobách.
Karolína Botíková, Plzeň

Ingredience

  • 1 kg rajčata
  • 4 lžíce olej olivový
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžička tymián
  • 1/2 balení makarony
  • trocha parmazán strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata omyjeme a podélně rozpůlíme. Velký plech vyložíme pečicím papírem a rajčata na něj naskládáme řezem nahoru. Pokapeme je olivovým olejem a rovnoměrně posypeme česnekem nakrájeným na malé kousky.
  2. Tymián odrhneme na malé lístečky a jimi rajčata posypeme. Plech vložíme do vyhřáté trouby a při 140 °C necháme péct asi 2 hodiny.
  3. Makarony uvaříme v osolené vodě a podáváme s pečenými rajčaty.
  4. Nakonec každou porci lehce posypeme jemně strouhaným parmazánem.
     
    TIP: Upečená rajčata se dají  rozmixovat nebo je lze podávat jen s bagetou, a to jak teplá, tak i studená. Místo tymiánu můžeš na rajčata nanést trochu bazalkového pesta.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová omáčka

Cuketová omáčka

Když si chceš pospat a zároveň stihnout připravit dobrý nedělní oběd. Jiřina ...
Vaříme express /01.07.15
Sýrové muffinky

Sýrové muffinky

Koupě plechu na muffiny byla skvělá volba. Teď nevím, jestli dřív péct sladké, ...

Vaříme express /20.08.17
Nadívané točeňáky pečené na grilu

Nadívané točeňáky pečené na grilu

Uzeniny rozhodně nezatracuji, často potřebuju uvařit rychle, a to se pak výborně hodí. ...
Vaříme express /13.08.08
Tuňákové  sendviče z grilu

Tuňákové sendviče z grilu

Dělám je synovi na tréninky, jsou lehké a přitom syté. 

Ludmila ...

Vaříme express /31.10.16
Penne se smetanou a chřestem

Penne se smetanou a chřestem

Chřest nepotřebuje výrazné koření, jeho chuť by zanikla.

Karolína Borová, Plzeň

Vaříme express /16.04.17
Vývar s tyrolskými knedlíčky

Vývar s tyrolskými knedlíčky

Moc dobrá, a hlavně vydatná polévka.

Libuše Vichrová, Deštné

Vaříme express /10.05.13
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama