Reklama
Reklama
Pečená rajčata s makarony
Fotogalerie:

Pečená rajčata s makarony

Karolína Botíková

Plzeň
Zeleninu milujeme ve všech podobách.
Karolína Botíková, Plzeň

Ingredience

  • 1 kg rajčata
  • 4 lžíce olej olivový
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžička tymián
  • 1/2 balení makarony
  • trocha parmazán strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata omyjeme a podélně rozpůlíme. Velký plech vyložíme pečicím papírem a rajčata na něj naskládáme řezem nahoru. Pokapeme je olivovým olejem a rovnoměrně posypeme česnekem nakrájeným na malé kousky.
  2. Tymián odrhneme na malé lístečky a jimi rajčata posypeme. Plech vložíme do vyhřáté trouby a při 140 °C necháme péct asi 2 hodiny.
  3. Makarony uvaříme v osolené vodě a podáváme s pečenými rajčaty.
  4. Nakonec každou porci lehce posypeme jemně strouhaným parmazánem.
     
    TIP: Upečená rajčata se dají  rozmixovat nebo je lze podávat jen s bagetou, a to jak teplá, tak i studená. Místo tymiánu můžeš na rajčata nanést trochu bazalkového pesta.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné žampiony se šunkou a sýrem

Plněné žampiony se šunkou a sýrem

Milujeme houby, jakmile se trochu oteplí a začnou růst, vyrážíme do lesa. ...
Vaříme express /18.03.12
Pangasius v sýrovém těstíčku

Pangasius v sýrovém těstíčku

Dobrota, kterou ocení všichni milovníci ryb.

Zdenka Polanská, Vsetín

Vaříme express /17.12.12
Červený meloun v těstíčku

Červený meloun v těstíčku

Touhle delikatesou své hosty mile překvapíš.
Irena Zelenková, Rakovník
Vaříme express /08.06.13
Ďábelské topinky

Ďábelské topinky

Mám rád jednoduchá a rychlá jídla. Když manželka ucítí tu vůni, většinou mi ...
Vaříme express /10.10.08
Pečená zelenina

Pečená zelenina

Kdo má rád něco ostřejšího, pochutná si.

Zita Vojtíšková, Strakonice

Vaříme express /15.11.16
Omeleta s lososem a hráškem

Omeleta s lososem a hráškem

Neměla by být vysušená.

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /22.03.15
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama