Ingredience
- 6 rajčata
- 2 stroužky česnek
- 1/2 lžičky sůl
- 6 plátků šunka parmská
- 1 sýr mozzarella
- 1 lžíce olej olivový
- hrst petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rajčata omyjeme, osušíme a jejich horní stranu seřízneme. Pomocí lžičky trochu vydlabeme střed.
-
Oloupaný česnek utřeme se solí a směs rozdělíme do středu každého rajčete. Jednotlivé plátky šunky nejprve přehneme, pak srolujeme. Do každého rajčete nejdřív vložíme jeden plátek a pak do něj vsuneme malý kousek mozzarelly.
-
Pekáček vymažeme olejem, naskládáme do něj rajčata a zapékáme je při teplotě 200 °C asi 15–20 minut. Servírujeme na talíři posypané čerstvou petrželkou. Jako přílohu podáváme nejlépe bílé pečivo.
TIP: Schwarzwaldská šunka má mimořádně aromatickou uzenou vůni a příjemnou typickou tmavočervenou barvu.