Reklama
Reklama
Pečená plněná rajčata
Fotogalerie:

Pečená plněná rajčata

Romana Bezoušková

Zajímavý zeleninový předkrm nebo sytá a opravdu vydatná svačinka.
 Romana Bezoušková, 
Rožnov pod Radhoštěm

Ingredience

  • 6 rajčata
  • 2 stroužky česnek
  • 1/2 lžičky sůl
  • 6 plátků šunka parmská
  • 1 sýr mozzarella
  • 1 lžíce olej olivový
  • hrst petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata omyjeme, osušíme a jejich horní stranu seřízneme. Pomocí lžičky trochu vydlabeme střed. 
  2. Oloupaný česnek utřeme se solí a směs rozdělíme do středu každého rajčete. Jednotlivé plátky šunky nejprve přehneme, pak srolujeme. Do každého rajčete nejdřív vložíme jeden plátek a pak do něj vsuneme malý kousek mozzarelly. 
  3. Pekáček vymažeme olejem, naskládáme do něj rajčata a zapékáme je při teplotě 200 °C asi 15–20 minut. Servírujeme na talíři posypané čerstvou petrželkou. Jako přílohu podáváme nejlépe bílé pečivo.

    TIP: Schwarzwaldská šunka má mimořádně aromatickou uzenou vůni a příjemnou typickou tmavočervenou barvu.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové noky s rukolou

Bramborové noky s rukolou

Patří k favoritům mého jídelníčku. Petra Kupková, Ostrava
Vaříme express /07.10.14
Papriky s uzeným masem

Papriky s uzeným masem

Místo kečupu lze dát do omáčky nasekané oloupané vyzrálé rajče.

Lucie Ctiborová, ...

Vaříme express /18.09.16
Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

Zdravý předkrm nebo lehká večeře.

Petra Smékalová, Olešnice

Vaříme express /30.12.14
Rizoto se slaninou a hráškem

Rizoto se slaninou a hráškem

Kulatozrnná rýže arborio je základem chutného italského rizota.

Brigita ...

Vaříme express /07.05.17
Drink pro horké letní dny

Drink pro horké letní dny

Díky zázvoru a bezinkám má úžasnou chuť i vůni.

Petra Papežová, Teplice

Vaříme express /31.07.16
Pečená obalovaná křidýlka

Pečená obalovaná křidýlka

Snadný oběd i pro úplné začátečníky.

Veronika Zelená, Jindřichův Hradec

Vaříme express /16.09.13
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama