Reklama
Pečená ovesná kaše
Fotogalerie:
 

Pečená ovesná kaše

Zuzana Hošková
Zuzana Hošková
Protivín

Snídáte rádi ovesnou kaši? Zkuste si ji i upéct! Pečená kaše je zdravá varianta snídaně, ale poslouží dobře i jako svačina.

Zuzana Hošková, Protivín

Ingredience

  • 2 šálky ovesné vločky
  • 1/2 šálku jemné ovesné vločky s klíčky
  • 1/2 šálku rozinky
  • 1/3 šálku kokos
  • 1/2 šálku ořechy
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1 a 3/4 šálku mléko
  • 1 sklenička jablečná přesnídávka
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžíce cukr
  • 1 ks banán
  • 1 ks jablko

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V jedné míse si smícháme všechny suché suroviny. Kdo má rád sladké, může přidat více cukru. V jiné míse si smícháme všechny mokré suroviny, kromě jablka a banánu.
  2. krok2 Banán nakrájíme na kolečka, jablko oloupeme a také nakrájíme na malé kousky. Suché a mokré suroviny spolu promícháme a poté vmícháme i banánové a jablečné kousky. Směs vylijeme do vymazané a vysypané formy.
  3. Na povrch můžeme ještě přidat trochu čokolády. Kromě rozinek lze použít i jiné sušené ovoce. Kaši dáme péci asi na půl hodiny - dokud povrch nezezlátne. Dobrou chuť!
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Párková očka

Párková očka

Křupavá párková očka jsou u nás už neodmyslitelnou součástí každé oslavy. ...
Vaříme express /31.05.10
Sýrové jednohubky

Sýrové jednohubky

Kdo má rád, přidá prolisovaný česnek.

        Zuzana ...

Vaříme express /17.01.16
Filé pod  křupavou sýrovou peřinou

Filé pod křupavou sýrovou peřinou

Místo filé můžete použít i rybu bez kostí nebo kuřecí maso, budete mít rychlý oběd ...

Vaříme express /03.07.13
Zapečená rajčata s tvarůžky

Zapečená rajčata s tvarůžky

Dají se péct i v alobalu na grilu.

Blanka Exnerová, Šumperk

Vaříme express /10.07.17
Pečená cuketa

Pečená cuketa

Absolutně jednoduché a opravdu výborné.

Květa Chlumecká, Mýto

Vaříme express /26.01.15
Kuřecí špízy

Kuřecí špízy

Dozlatova opečené jsou opravdu skvělé, v létě je děláme venku na dřevěném uhlí.

...

Vaříme express /21.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu