Reklama
Reklama
Pečená ovesná kaše
Fotogalerie:
 

Pečená ovesná kaše

Zuzana Hošková
Zuzana Hošková
Protivín

Snídáte rádi ovesnou kaši? Zkuste si ji i upéct! Pečená kaše je zdravá varianta snídaně, ale poslouží dobře i jako svačina.

Zuzana Hošková, Protivín

Ingredience

  • 2 šálky ovesné vločky
  • 1/2 šálku jemné ovesné vločky s klíčky
  • 1/2 šálku rozinky
  • 1/3 šálku kokos
  • 1/2 šálku ořechy
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1 a 3/4 šálku mléko
  • 1 sklenička jablečná přesnídávka
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžíce cukr
  • 1 ks banán
  • 1 ks jablko

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V jedné míse si smícháme všechny suché suroviny. Kdo má rád sladké, může přidat více cukru. V jiné míse si smícháme všechny mokré suroviny, kromě jablka a banánu.
  2. krok2 Banán nakrájíme na kolečka, jablko oloupeme a také nakrájíme na malé kousky. Suché a mokré suroviny spolu promícháme a poté vmícháme i banánové a jablečné kousky. Směs vylijeme do vymazané a vysypané formy.
  3. Na povrch můžeme ještě přidat trochu čokolády. Kromě rozinek lze použít i jiné sušené ovoce. Kaši dáme péci asi na půl hodiny - dokud povrch nezezlátne. Dobrou chuť!
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šmrncovní salát

Šmrncovní salát

Rychlý, s velmi rafinovanou chutí. Jitka Sokolová, Pelhřimov
Vaříme express /14.08.16
Krůtí plátek na meruňkách

Krůtí plátek na meruňkách

Jako příloha se hodí i hranolky z celeru.

Jana Remková, Orlová

Vaříme express /05.07.15
Drůbeží hamburgery

Drůbeží hamburgery

Za pár minut

Podle receptu Aleny Lukášové z Vysokého Mýta

Vaříme express /05.08.18
Smažené jednohubky ze sýra

Smažené jednohubky ze sýra

Je to jednoduché a rychlé pohoštění – všem návštěvám moc chutná.

Iva Doušová, ...

Vaříme express /27.03.14
Tvarohová pomazánka s jarní cibulkou

Tvarohová pomazánka s jarní cibulkou

Jednoduchá svačina pro děti i dospělé.

Lucie Bazalová, Vyškov

Vaříme express /12.09.12
Studená mísa - kapr

Studená mísa - kapr

Vánoční pohoštění pro slané chutě.
Oldřiška Šťávová, Znojmo
Vaříme express /12.12.08
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama