Reklama
Pečená obalovaná křidýlka
Fotogalerie:

Pečená obalovaná křidýlka

Veronika Zelená

Jindřichův Hradec

Snadný oběd i pro úplné začátečníky.

Veronika Zelená, Jindřichův Hradec

Ingredience

  • 12 ks kuřecí křídla
  • podle potřeby sůl
  • 50 g máslo
  • 1 lžíce grilovací koření
  • 5 lžic strouhanka
  • Dip:
  • 4 lžíce plnotučná hořčice
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • trocha soli a pepře
  • 2 lžíce kapary
  • 2 lžíce řeřicha

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Křidýlka omyjeme pod studenou vodou a osušíme v ubrousku. Maso osolíme z obou stran. Máslo rozehřejeme, vmícháme grilovací koření a stehýnka z obou stran potřeme. Hned obalíme ve strouhance a položíme na plech vyložený pečicím papírem.

  2. Pečeme v předehřáté troubě při 190  °C asi 20 minut. Mezitím připravíme hořčičný dip. Hořčici promícháme s citronovou šťávou, ochutíme solí a pepřem dle chuti a nakonec vmícháme nadrobno pokrájené kapary a řeřichu.

  3. Hotová upečená křidýlka podáváme nejlépe se zeleninovým salátem nebo s bramborovou kaší.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelníky

Zelníky

Bezva svačinka plná vitaminů. Monika Stejskalová, Horní Brašov
Vaříme express /04.02.14
Drůbeží játra narychlo

Drůbeží játra narychlo

Zdravá a rychlá dobrůtka.

Lucie Šenkýřová, Velešín

Vaříme express /20.03.12
Palačinkové komínky

Palačinkové komínky

Palačinky nasladko i plněné špenátem jsem dlouhá léta připravovala klasickým ...
Vaříme express /07.11.08
Kokosový moučník

Kokosový moučník

Šárka Jaworská, Český Těšín

Vaříme express /30.03.18
Vafle s horkými malinami

Vafle s horkými malinami

Hodí se jako rychlé pohoštění.

Milada Čejková, Slavkov

Vaříme express /10.08.16
Pomazánka z červené čočky

Pomazánka z červené čočky

Rychlé, výborné a levné.

Alena Severová, Týn nad Bečvou

Vaříme express /29.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu