Reklama
Pečená klobása v alobalu
Fotogalerie:
 

Pečená klobása v alobalu

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Pikantní klobása obložená slaninou, sýrem, vejcem a dalšími surovinami a zapečená v alobalu, je skvělou pochoutkou nejen pro pány.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 200 g klobása
  • 1 stroužek česnek
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vařené vejce
  • 4 ks cherry rajčata
  • 50 g slanina
  • 50 g sýr
  • 1/2 jablko
  • 20 g olivy
  • 4 lžíce ostrý kečup
  • 4 lžíce hořčice
  • 1 ks kyselé okurky
  • 1 lžíce worcesterová omáčka
  • sůl, pepř, chilli, bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Klobásu opláchneme, položíme na plát alobalu, podélně nařízneme a proložíme česnekem nakrájeným na tenké plátky. Posypeme pepřem a zbylým česnekem.

  2. Slaninu, sýr a jablko nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na plátky a vše poklademe na klobásu. Cherry rajčata rozčtvrtíme, olivy rozpůlíme, vařené oloupané vejce nakrájíme na osminky a vše přidáme ke klobáse. Dále přelijeme lžící ostrého kečupu, posypeme chilli kořením, bazalkou a lehce osolíme.

  3. Alobal přehneme, pevně uzavřeme, vložíme na plech a pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

  4. Mezitím smícháme kečup, hořčici, worcesterovou omáčku, nasekanou sterilovanou okurku a cherry rajče. Přidáme lžíci nálevu z okurek a podle chuti sůl, pepř a chilli. Omáčku dáme zatím chladit.

  5. Upečenou klobásu podáváme přímo z alobalu obloženou čerstvou zeleninou, křupavým rohlíkem a doplněnou o studenou pikantní omáčku.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí čína s kukuřicí

Kuřecí čína s kukuřicí

Kuřecí čína je rychlá a kukuřice jí dodá skvělou chuť. Růžena Kremlíková, ...
Vaříme express /23.05.12
Bramborová placka

Bramborová placka

Jednoduchá bašta, která tě zasytí.
Lenka Rybarová, Našiměřice
Vaříme express /24.02.10
Játra na marmeládě

Játra na marmeládě

Když máš chuť na něco ostřejšího.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Vaříme express /20.12.11
Kuřecí medailonky s cuketami

Kuřecí medailonky s cuketami

Pro děti používám koření bez chilli.

Jaroslava Ludáková, Praha

Vaříme express /25.07.17
Zeleninová polévka s řepou

Zeleninová polévka s řepou

Vitaminová bomba tě posílí.
Václav Man, Praha
Vaříme express /29.03.10
Bramborové krokety se sýrem

Bramborové krokety se sýrem

Oblíbeným a nenáročným jídlem jsou u nás bramborové krokety. Hodí se jako hlavní...

Vaříme express /22.08.12
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama