Reklama
Pečená klobása v alobalu
Fotogalerie:
 

Pečená klobása v alobalu

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Pikantní klobása obložená slaninou, sýrem, vejcem a dalšími surovinami a zapečená v alobalu, je skvělou pochoutkou nejen pro pány.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 200 g klobása
  • 1 stroužek česnek
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vařené vejce
  • 4 ks cherry rajčata
  • 50 g slanina
  • 50 g sýr
  • 1/2 jablko
  • 20 g olivy
  • 4 lžíce ostrý kečup
  • 4 lžíce hořčice
  • 1 ks kyselé okurky
  • 1 lžíce worcesterová omáčka
  • sůl, pepř, chilli, bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Klobásu opláchneme, položíme na plát alobalu, podélně nařízneme a proložíme česnekem nakrájeným na tenké plátky. Posypeme pepřem a zbylým česnekem.

  2. Slaninu, sýr a jablko nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na plátky a vše poklademe na klobásu. Cherry rajčata rozčtvrtíme, olivy rozpůlíme, vařené oloupané vejce nakrájíme na osminky a vše přidáme ke klobáse. Dále přelijeme lžící ostrého kečupu, posypeme chilli kořením, bazalkou a lehce osolíme.

  3. Alobal přehneme, pevně uzavřeme, vložíme na plech a pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

  4. Mezitím smícháme kečup, hořčici, worcesterovou omáčku, nasekanou sterilovanou okurku a cherry rajče. Přidáme lžíci nálevu z okurek a podle chuti sůl, pepř a chilli. Omáčku dáme zatím chladit.

  5. Upečenou klobásu podáváme přímo z alobalu obloženou čerstvou zeleninou, křupavým rohlíkem a doplněnou o studenou pikantní omáčku.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžové nudle s kuřecím

Rýžové nudle s kuřecím

Podle receptu Anety Sukové z Bruntálu
Vaříme express /28.05.18
Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Cibuli restujeme pomalu, aby se uvolnil a zkaramelizoval cukr, který je v ní ...

Vaříme express /23.10.17
Kukuřice na smetaně

Kukuřice na smetaně

Podáváme nejlépe teplé s pečivem jako lehkou a zdravou večeři.
Martina ...
Vaříme express /04.07.13
Pomazánka  z naložených hub

Pomazánka z naložených hub

Jednoduché pohoštění z vlastních zásob.

Jiřina Blažejová, Žlutice

Vaříme express /09.10.13
Jednohubky z rohlíků

Jednohubky z rohlíků

Jednohubky z rohlíků k vínu pro nečekanou návštěvu.
Vaříme express /18.02.09
Francouzská rybí pomazánka

Francouzská rybí pomazánka

Ovesné vločky ji příjemně odlehčí.

Hana Kupková, Ostrava

Vaříme express /23.03.14
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama