Reklama
Pečená klobása v alobalu
Fotogalerie:
 

Pečená klobása v alobalu

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Pikantní klobása obložená slaninou, sýrem, vejcem a dalšími surovinami a zapečená v alobalu, je skvělou pochoutkou nejen pro pány.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 200 g klobása
  • 1 stroužek česnek
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vařené vejce
  • 4 ks cherry rajčata
  • 50 g slanina
  • 50 g sýr
  • 1/2 jablko
  • 20 g olivy
  • 4 lžíce ostrý kečup
  • 4 lžíce hořčice
  • 1 ks kyselé okurky
  • 1 lžíce worcesterová omáčka
  • sůl, pepř, chilli, bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Klobásu opláchneme, položíme na plát alobalu, podélně nařízneme a proložíme česnekem nakrájeným na tenké plátky. Posypeme pepřem a zbylým česnekem.

  2. Slaninu, sýr a jablko nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na plátky a vše poklademe na klobásu. Cherry rajčata rozčtvrtíme, olivy rozpůlíme, vařené oloupané vejce nakrájíme na osminky a vše přidáme ke klobáse. Dále přelijeme lžící ostrého kečupu, posypeme chilli kořením, bazalkou a lehce osolíme.

  3. Alobal přehneme, pevně uzavřeme, vložíme na plech a pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

  4. Mezitím smícháme kečup, hořčici, worcesterovou omáčku, nasekanou sterilovanou okurku a cherry rajče. Přidáme lžíci nálevu z okurek a podle chuti sůl, pepř a chilli. Omáčku dáme zatím chladit.

  5. Upečenou klobásu podáváme přímo z alobalu obloženou čerstvou zeleninou, křupavým rohlíkem a doplněnou o studenou pikantní omáčku.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chlebíčky s ananasem

Chlebíčky s ananasem

Jsou trochu jiné než obvyklá klasika. Radka Kozlíková, Brno
Vaříme express /26.07.14
Jogurtová rychlovka

Jogurtová rychlovka

Upekly jsme ji s dcerkou Terezkou. A je dia.
Martina Bláhová, Podbořany
Vaříme express /23.01.11
Dýňové koláčky

Dýňové koláčky

Tyhle koláčky jsme si oblíbili jak ke svačině tak i k obědu.

Martina Škardová, Chlumec...

Vaříme express /17.01.13
Pivařské jednohubky

Pivařské jednohubky

Jednohubky stvořené pánům na míru.
Václav Brašnička, Borovany
Vaříme express /23.07.10
Vánoční šneci

Vánoční šneci

Šneci se u nás stali oblíbenou vánoční pochoutkou.
Šárka Váňová, Brno
Vaříme express /22.02.10
Zapečené pizza housky

Zapečené pizza housky

Když nevím, co k večeři, dělám zapečenky.

Miroslava Loudilová, Kladno 

...
Vaříme express /10.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu