Reklama
Pečená klobása v alobalu
Fotogalerie:
 

Pečená klobása v alobalu

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Pikantní klobása obložená slaninou, sýrem, vejcem a dalšími surovinami a zapečená v alobalu, je skvělou pochoutkou nejen pro pány.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 200 g klobása
  • 1 stroužek česnek
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vařené vejce
  • 4 ks cherry rajčata
  • 50 g slanina
  • 50 g sýr
  • 1/2 jablko
  • 20 g olivy
  • 4 lžíce ostrý kečup
  • 4 lžíce hořčice
  • 1 ks kyselé okurky
  • 1 lžíce worcesterová omáčka
  • sůl, pepř, chilli, bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Klobásu opláchneme, položíme na plát alobalu, podélně nařízneme a proložíme česnekem nakrájeným na tenké plátky. Posypeme pepřem a zbylým česnekem.

  2. Slaninu, sýr a jablko nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na plátky a vše poklademe na klobásu. Cherry rajčata rozčtvrtíme, olivy rozpůlíme, vařené oloupané vejce nakrájíme na osminky a vše přidáme ke klobáse. Dále přelijeme lžící ostrého kečupu, posypeme chilli kořením, bazalkou a lehce osolíme.

  3. Alobal přehneme, pevně uzavřeme, vložíme na plech a pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

  4. Mezitím smícháme kečup, hořčici, worcesterovou omáčku, nasekanou sterilovanou okurku a cherry rajče. Přidáme lžíci nálevu z okurek a podle chuti sůl, pepř a chilli. Omáčku dáme zatím chladit.

  5. Upečenou klobásu podáváme přímo z alobalu obloženou čerstvou zeleninou, křupavým rohlíkem a doplněnou o studenou pikantní omáčku.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Někdy je ještě před pečením okmínuji a osolím. Dagmar Slámová, Prostějov
Vaříme express /24.08.17
Tvarůžková pomazánka

Tvarůžková pomazánka

Manžel si ji oblíbil, dělávám ji velmi často.

Jiřina Stoklasová, Děčín

Vaříme express /04.05.16
Noky se žampionovou omáčkou

Noky se žampionovou omáčkou

Hotové noky, které koupíš v obchodě, jsou rychle uvařené a dají se připravit...
Vaříme express /12.01.09
Buřty na pivě s kečupem

Buřty na pivě s kečupem

Dobré pohoštění pro posezení s rodinou a přáteli na zahrádce ...
Vaříme express /31.05.10
Panenka se zimním salátem

Panenka se zimním salátem

Hana Markusová,

Zlín

Vaříme express /07.01.18
 

Nejnovější

Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Ivana Horáková, Rakovník

Zdravě a chutně /23.05.18
Pikantní salát à la Provence

Pikantní salát à la Provence

Blanka Kadarová, Hodonín

Zdravě a chutně /23.05.18
Jahodovo-levandulový džem

Jahodovo-levandulový džem

Podle receptu

Ivany Drtičkové ze Šumperka

Všehochuť /23.05.18
Gábinčin závitek

Gábinčin závitek

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /23.05.18
Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama