Ingredience
- 500 g brambory
- 500 g pastińák
- 150 g uzený bok
- 2 vejce
- 2–3 lžíce mouka hladká
- 3 stroužky česnek
- 1 lžička majoránka
- dle chuti pepř
- dle chuti sůl
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Pastiňák oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
-
Obojí vložíme do větší mísy a přidáme vejce, na kostičky nakrájený uzený bok, rozetřené stroužky česneku, lžičku majoránky, mletý černý pepř, sůl a vše důkladně promícháme. Podle hustoty do těstíčka přidáme 2–3 lžíce hladké mouky. Promícháme.
-
Na pánvi necháme rozehřát olej . Polévkovou lžící nabíráme připravené těsto a na pánvi z něho tvoříme placičky, které po obou stranách osmažíme dozlatova.
-
Podáváme nejlépe s tatarskou omáčkou nebo s dipem a zeleninovými saláty.
TIP: Vegetariáni mohou samozřejmě maso vypustit, bramboráčky jsou i tak skvělé.