Reklama
Pastiňákové bramboráčky
Fotogalerie:

Pastiňákové bramboráčky

Hana Bezuchová

Černošice
Mám zahradu, ale jen květinovou, pro potěchu oka. I když zeleninu miluji, její pěstování se mi zdá zbytečné. Dnes se dají všechny druhy bez problémů koupit. Vařím ji denně.
Hana Bezuchová, Černošice

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 500 g pastińák
  • 150 g uzený bok
  • 2 vejce
  • 2–3 lžíce mouka hladká
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžička majoránka
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sůl
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Pastiňák oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. krok2 Obojí vložíme do větší mísy a přidáme vejce, na kostičky nakrájený uzený bok, ro­zetřené stroužky česneku, lžičku majoránky, mletý černý pepř, sůl a vše důkladně promícháme. Podle hustoty do těstíčka přidáme 2–3 lžíce hladké mouky. Promícháme.
  3. krok3 Na pánvi necháme rozehřát olej . Polévkovou lžící nabíráme připravené těsto a na pánvi z něho tvoříme placičky, které po obou stranách osmažíme dozlatova.
  4. Podáváme nejlépe s tatarskou omáčkou nebo s dipem a zeleninovými saláty.

    TIP: Vegetariáni mohou samozřejmě maso vypustit, bramboráčky jsou i tak skvělé.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové krokety

Špenátové krokety

Špenát, ten chutná na všechny způsoby, ale tenhle recept je jeden z těch obzvlášť ...
Vaříme express /23.06.13
Kuřecí prsa na hořčici

Kuřecí prsa na hořčici

Podobně můžeš připravit i jiné bílé maso.

Renata Tobolíková, Kroměříž

Vaříme express /30.06.15
Kuřecí prsa v listovém těstě

Kuřecí prsa v listovém těstě

Kuřecí řízek je v této úpravě šťavnatý a rychle připravený.

Eva Rajhelová, Cheb

Vaříme express /16.07.13
Pikantní kuřecí prsa

Pikantní kuřecí prsa

Tahle marináda patří k našim nejoblíbenějším.

Irena Svitáková, Kolín

Vaříme express /19.06.17
Brokolice s novými bramborami a sýrovou omáčkou

Brokolice s novými bramborami a sýrovou omáčkou

Snažím se připravovat samá zdravá jídla, a pokud jsou i rychle uvařená, tím ...
Vaříme express /09.04.09
Piknikové chlebíčky

Piknikové chlebíčky

V piknikovém koši nesmějí chybět.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Vaříme express /04.05.16
 

Nejnovější

Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy
Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát

Všehochuť /22.05.18
Ovocná bowle

Ovocná bowle

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /22.05.18
Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.05.18
Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat...

Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce

Sladký život /22.05.18
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Skvělé s vínem

Podle receptu Pavla Zámečníka z Orlové

Vaříme express /21.05.18
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama