Reklama
Pastináková polévka s karí
Fotogalerie:

Pastináková polévka s karí

Petra Zajíčková

Dobříš
Pastinák si pěstuji na zahradě, dá se z něj vyrobit i skvělý džem.
Petra Zajíčková, Dobříš

Ingredience

  • 500 g pastińák
  • 1 brambory
  • 1,5 l vývar zeleninový
  • 1 cibule velká
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžička kari
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 200 ml smetana na vaření
  • dle potřeby bylinky zelené

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pastinák a bramboru oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, přidáme kostky zeleninového vývaru a dáme vařit asi na 20 minut.
  2. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme karí koření, krátce osmahneme a přesypeme do polévky.
  3. Ochutíme solí a pepřem, přilijeme smetanu, rozmixujeme a necháme přejít varem. Ozdobíme bylinkami.

    TIP: Pastinák je stará rostlina pěstovaná nejméně 3000 let. Je sladší než petržel, a tak měl ve starověku podobné využití jako brambory. Léčí revmatizmus, plynatost i nervové poruchy.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka z nouze

Polévka z nouze

Přidávat mouku na zahuštění není nutné. Alena Černínová, Ostrava
Vaříme express /08.07.12
Koláč s mangoldem a rajčaty

Koláč s mangoldem a rajčaty

Nejlepší je, když si můžeš mangold vypěstovat na zahradě.

Jitka Hrnčířová, ...

Vaříme express /06.03.15
Míchanice trochu jinak

Míchanice trochu jinak

Sliny se sbíhají – voní houbami a slaninkou.
Jana Dudáčková, Telč
Vaříme express /04.08.11
Dýňové rizoto se žampiony

Dýňové rizoto se žampiony

Báječný tip pro všechny milovníky rýže.

Romana Kulichová, Praha

Vaříme express /24.04.17
Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

Slámu je nejlepší smažit ve fritovacím hrnci.

Alena Housková, Vsetín

Vaříme express /12.05.16
‚‚Šumajstr‘‘

‚‚Šumajstr‘‘

Zdravé jednoduché jídlo, které je navíc hned hotové.
Josef Novák, Praha
Vaříme express /09.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu