Reklama
Domácí játrová paštika
Fotogalerie:

Paštika

Magda Lacková
Magda Lacková
Bolešiny

Mám ráda játrovky a tuhle dělám často.

Magda Lacková, Domažličky

Ingredience

  • Ingredience
  • 600 g vepřová játra
  • 5 velkých stroužků česnek
  • 300 ml vepřové sádlo
  • 4 vejce
  • 1 lžička majoránka
  • 1/2 lžičky pepř
  • 1 lžička sůl
  • 200 ml šlehačka
  • 400 ml voda
  • 1 balíček želatina na vaječnou tlačenku

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřová játra pokrájíme na menší kousky, vložíme je do mixéru a rozmixujeme. Oloupaný česnek prolisujeme k masu, přidáme sádlo, vejce, koření, sůl i šlehačku. Promíchanou směs dáme do pekáče, přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme při 200 °C přibližně 20 minut zakryté, pak ještě 15 minut odkryté.

  2. Poté pekáč vyndáme a paštiku necháme vychladnout. Převaříme vodu, necháme zchladnout a pak v ní rozpustíme želatinu. Tu rozmícháme s masovou směsí. Nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a zavaříme. Nejlepší je vychlazená a namazaná na čerstvý chléb nebo jiné pečivo.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s domácí majonézou

Salát s domácí majonézou

Domácí je mnohem lepší než kupovaná. Dagmar Peřinová, Nížkov
Vaříme express /16.10.15
Kmínové tyčinky

Kmínové tyčinky

Skvěle se hodí k večernímu posezení s přáteli k pivu či vínu.

Lenka Kokošková, ...

Vaříme express /06.07.13
Tlačenkový salát

Tlačenkový salát

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /13.02.18
Vajíčkový salátek

Vajíčkový salátek

Vynikající pohoštění za pár korun.
Věra Černevová, Praha
Vaříme express /29.09.08
Sváteční houbové taštičky

Sváteční houbové taštičky

Listové těsto mám pořád po ruce, protože se s ním dá doslova čarovat.

...

Vaříme express /02.08.14
Pikantní směs s vejci

Pikantní směs s vejci

Skoro bez nádobí

Helena Slezová, Chrudim

Vaříme express /18.02.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu