Mám ráda játrovky a tuhle dělám často.
Magda Lacková, Domažličky
Ingredience
- Ingredience
- 600 g vepřová játra
- 5 velkých stroužků česnek
- 300 ml vepřové sádlo
- 4 vejce
- 1 lžička majoránka
- 1/2 lžičky pepř
- 1 lžička sůl
- 200 ml šlehačka
- 400 ml voda
- 1 balíček želatina na vaječnou tlačenku
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vepřová játra pokrájíme na menší kousky, vložíme je do mixéru a rozmixujeme. Oloupaný česnek prolisujeme k masu, přidáme sádlo, vejce, koření, sůl i šlehačku. Promíchanou směs dáme do pekáče, přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme při 200 °C přibližně 20 minut zakryté, pak ještě 15 minut odkryté.
-
Poté pekáč vyndáme a paštiku necháme vychladnout. Převaříme vodu, necháme zchladnout a pak v ní rozpustíme želatinu. Tu rozmícháme s masovou směsí. Nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a zavaříme. Nejlepší je vychlazená a namazaná na čerstvý chléb nebo jiné pečivo.