Reklama
Reklama
Domácí játrová paštika
Fotogalerie:

Paštika

Magda Lacková
Magda Lacková
Bolešiny

Mám ráda játrovky a tuhle dělám často.

Magda Lacková, Domažličky

Ingredience

  • Ingredience
  • 600 g vepřová játra
  • 5 velkých stroužků česnek
  • 300 ml vepřové sádlo
  • 4 vejce
  • 1 lžička majoránka
  • 1/2 lžičky pepř
  • 1 lžička sůl
  • 200 ml šlehačka
  • 400 ml voda
  • 1 balíček želatina na vaječnou tlačenku

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřová játra pokrájíme na menší kousky, vložíme je do mixéru a rozmixujeme. Oloupaný česnek prolisujeme k masu, přidáme sádlo, vejce, koření, sůl i šlehačku. Promíchanou směs dáme do pekáče, přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme při 200 °C přibližně 20 minut zakryté, pak ještě 15 minut odkryté.

  2. Poté pekáč vyndáme a paštiku necháme vychladnout. Převaříme vodu, necháme zchladnout a pak v ní rozpustíme želatinu. Tu rozmícháme s masovou směsí. Nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a zavaříme. Nejlepší je vychlazená a namazaná na čerstvý chléb nebo jiné pečivo.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí plátky na olivách

Kuřecí plátky na olivách

Olivy jsou dost výrazné a často nechutnají dětem. Pro ně zvol raději variantu se ...
Vaříme express /22.09.17
Kotletka na kapustě

Kotletka na kapustě

Nápadité jídlo, které dělám na oslavy. 

Lenka Hárendarčíková, Olomouc

Vaříme express /26.10.16
Domácí všehochuť

Domácí všehochuť

Můžeš vyzkoušet i další zeleninu.

Markéta Tribulová, Znojmo

Vaříme express /05.01.17
Jalapeňos topinky

Jalapeňos topinky

Dělávám je pro manžela, který je přímo zbožňuje.
Vaříme express /18.05.13
Smetanové těstoviny s listovým špenátem a mandlemi

Smetanové těstoviny s listovým špenátem a mandlemi

Z čerstvého špenátu je to ještě lepší.

Monika Kupcová, Olomouc

Vaříme express /13.05.16
Medově sladká rajská

Medově sladká rajská

Žádné maso, jen kolínka. A děti (i můj manžel) mají boule až za ušima! Když zbude, ...
Vaříme express /24.11.10
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama