Ingredience
- 4 ks párečky libovolné
- 1 ks cibule
- 1 plechovka fazole sterilizované
- 1 kelímek smetana zakysaná
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř mletý
- dle potřeby jíška instantní
- dle potřeby olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které v hrnci s rozehřátým olejem osmažíme dozlatova.
-
Oba druhy párků nakrájíme na kolečka a přidáme je k osmažené cibulce.
-
Směs promícháme a krátce orestujeme. Vše zalijeme vodou a přidáme fazolky.
-
Takto připravenou polévku necháme chvilku povařit. Potom přidáme po částech zakysanou smetanu, promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
-
Polévku ještě krátce povaříme a těsně před koncem zahustíme instantní jíškou. Necháme přejít varem, aby polévka zhoustla.
TIP: Polévka bude mít ještě výraznější chuť, když do ní přidáš pár kapek citronové šťávy.