Ingredience
- 3 párky
- 250 g těsto listové
- mouka na posypání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na asi 1 cm tenký plát, který nakrájíme na obdélníky o trochu větší, než je nožička párku.
-
Párky položíme na střed těsta a pečlivě je zabalíme. Poté je ostrým nožem nakrájíme na špalíčky.
-
Nakrájené těsto s párky položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je v předehřáté troubě dozlatova. Při teplotě 140 °C trvá pečení přibližně 20 minut.
-
Dozlatova upečená očka necháme zchladnout a můžeme je podávat.
TIP: Párková očka skvěle chutnají s pikantním kečupovým dipem. Jsou dobrá teplá i studená, můžeš je podávat jako jednohubky při oslavách a uvidíš, že se po nich rychle zapráší. Úžasně se hodí i jako lehčí večeře. V tomto případě je podávej s různými druhy zeleninových salátů.