Reklama
Reklama
Párková očka
Fotogalerie:

Párková očka

Radek Škorpík

Praha
Křupavá párková očka jsou u nás už neodmyslitelnou součástí každé oslavy. Rodině je musím dělat dokonce čas od času i k večeři, natolik si je všichni oblíbili. Je to přitom tak jednoduché a rychlé jídlo! Jestli si chceš pochutnat, stojí za to je vyzkoušet.
Radek Škorpík, Praha

Ingredience

  • 3 párky
  • 250 g těsto listové
  • mouka na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na asi 1 cm tenký plát, který nakrájíme na obdélníky o trochu větší, než je nožička párku.
  2. krok2 Párky položíme na střed těsta a pečlivě je zabalíme. Poté je ostrým nožem nakrájíme na špalíčky.
  3. krok3 Nakrájené těsto s párky položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je v předehřáté troubě dozlatova. Při teplotě 140 °C trvá pečení přibližně 20 minut.
  4. Dozlatova upečená očka necháme zchladnout a můžeme je podávat.

    TIP: Párková očka skvěle chutnají s pikantním kečupovým dipem. Jsou dobrá teplá i studená, můžeš je podávat jako jednohubky při oslavách a uvidíš, že se po nich rychle zapráší. Úžasně se hodí i jako lehčí večeře. V tomto případě je podávej s různými druhy zeleninových salátů.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové kuličky se šunkou

Sýrové kuličky se šunkou

Jsou vhodné jako ozdoba studených mís, ale mohou být i rychlou večeří. Helena Macková,...
Vaříme express /19.12.11
Penne s rajčatovo-bazalkovou omáčkou

Penne s rajčatovo-bazalkovou omáčkou

Osvěžující letní oběd, který zasytí a přitom po něm neusneš.

Alžběta ...

Vaříme express /16.02.16
Zapečené papriky

Zapečené papriky

Jíme je s brambory a tatarskou omáčkou.

Jarmila Výskalová, Poruba

Vaříme express /23.10.17
Jednoduchý nákyp

Jednoduchý nákyp

Bude ti chutnat teplý i studený.

Květoslava Šalomonová, Kadaň

Vaříme express /24.03.13
Housková hnízdečka

Housková hnízdečka

Rychlá a velice dobrá svačinka.

Lída Guková, Pacov

Vaříme express /17.08.12
Špenátová roláda

Špenátová roláda

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /11.03.18
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama