Meruňkovice podpoří skvělou chuť ovoce, ale také napomůže konzervaci, protože alkohol zabrání kvašení.
Suroviny
Postup
1
Polovinu meruněk rozvařte na kaši, přidejte cukr a dál vařte. Sbírejte pěnu. Kaše by měla být průsvitná. Přisypte zbylé meruňky, jádra a ještě čtvrt hodiny vařte.
2
Nalijte do nahřátých sterilizovaných sklenic a zavíčkujte. Plesnivění zabráníte, když povrch zavařeniny zakápnete alkoholem nebo na ni položíte kolečko pergamenu namočené ve slivovici a sklenici pod víčkem převážete dvojitým celofánem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- TOP 5 receptů z babiččiny kuchařky(5 receptů)
- 20x sladké meruňky(20 receptů)
- Meruňkového džemu už máte dost? Vyberte si z 26 originálních receptů na zavařeniny(26 receptů)
Komentáře