Reklama
Paprsková květina se špenátem
Fotogalerie:

Paprsková květina se špenátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 500 g listového těsta
  • 1 menší cibule, může být červená
  • 1 lžíce oleje
  • 400 g mraženého sekaného špenátu
  • podle chuti sůl a pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 150 g mozzarelly
  • 1 žloutek na potření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z listového těsta vyválíme dva kulaté pláty cca 3 mm silné.

  2. Dále si připravíme špenát: cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Rozehřejeme olej, cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme špenát, promícháme, dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Vše necháme krátce probublat a poté zašleháme vejce. Prohříváme několik minut, aby se vejce srazilo.

  3. Na první vyválený plát navrstvíme do středu těsta jednu třetinu špenátu, snažíme se vytvořit kopeček o průměru hrnku na 250–300 ml. Zbylou náplň rozmístíme 4 cm od kraje prvního plátu po celém obvodu dokola.

  4. Špenát posypeme nahrubo nastrouhanou mozzarellou. Plát se špenátem zakryjeme zbylou částí těsta. Do středu protlačíme (velice opatrně) hrnkem kolečko. Okolní kousky těsta nakrojíme do tvaru paprsků a lehce je pootočíme, aby byla vidět náplň. Potřeme žloutkem a dáme péct při 180 °C dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obložené chlebíčky s pomazánkou

Obložené chlebíčky s pomazánkou

‚‚Celero-mrkváčkové‘‘ obličejíčky potěší nejen děti, ale i nás dospělé. ...
Vaříme express /24.11.10
Těstoviny s cibulovou omáčkou

Těstoviny s cibulovou omáčkou

Díky životu na vysokoškolských kolejích a občas doslova nepoživatelnému jídlu v menze ...
Vaříme express /20.08.08
Krkovička po farářsku

Krkovička po farářsku

Dopřejte si k obědu pořádnou flákotu.

Martina Dostálková, Srch

Vaříme express /30.01.13
Zázvorové brambory

Zázvorové brambory

Jsou nádherně aromatické.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /24.10.13
Dýňové koláčky

Dýňové koláčky

Tyhle koláčky jsme si oblíbili jak ke svačině tak i k obědu.

Martina Škardová, Chlumec...

Vaříme express /17.01.13
Kuřecí maso se sýrovou omáčkou

Kuřecí maso se sýrovou omáčkou

Výborné lehké jídlo, které je snadné na přípravu.

Veronika Paráková, Plumlov

Vaříme express /14.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu