Reklama
Papriky s uzeným masem
Fotogalerie:

Papriky s uzeným masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Místo kečupu lze dát do omáčky nasekané oloupané vyzrálé rajče.

Lucie Ctiborová, Praha

Ingredience

  • 500 g paprik
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 600 g uzené vepřové kýty
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžičky dijonské hořčice
  • trocha worcesteru
  • trocha soli a pepře
  • Na omáčku:
  • 1/2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 60 g kečupu nebo rajského protlaku
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • špetka drceného kmínu
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Nejdříve omyjeme papriky, které nakrájíme šikmými řezy na proužky. Červenou cibuli přepůlíme a pokrájíme na měsíčky. Česnek nakrájíme na plátky a uzené maso na hranolky.

  2. 2. Na oleji orestujeme zeleninu, po třech minutách přisypeme uzené maso a společně smažíme asi 6 minut. Přidáme worcester a dijonskou hořčici. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Pro lepší chuť použijeme čerstvě mletý pepř.

  3. 3. Na omáčku nasekáme na malé kostky cibuli, česnek nakrájíme na plátky. Kečup rozředíme 250 ml vody. Do kastrůlku s olejem vložíme nakrájenou cibuli s česnekem a drceným kmínem. Necháme zesklovatět, přidáme hladkou mouku a krátce orestujeme. Zalijeme zředěným kečupem a provaříme 3 minuty. Dochutíme solí a pepřem.
  4. 4. Servírujeme s čerstvým pečivem nebo s brambory.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí na víně

Kuřecí na víně

Tentokrát k nim bylo zelí a brambory. Jana Remková, Orlová-Lutyně
Vaříme express /14.06.16
Zapečené toasty s brokolicí

Zapečené toasty s brokolicí

Se solí opatrně, niva bývá dost slaná.

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /23.07.16
Masíčko v pita chlebu

Masíčko v pita chlebu

Opravdu super jídlo a je to rychlovka!
Libuše Hlaváčová, Brno
Vaříme express /17.12.10
Stanleyho čínská pomsta

Stanleyho čínská pomsta

Ochutnej tuto pikantní masovou lahůdku.
Renata Warzelová, Otrokovice
Vaříme express /07.06.10
Bleskové houskové knedlíky

Bleskové houskové knedlíky

Jsou velmi jednoduché, zatím se mi vždycky povedly.

Lucie Pavlíčková, Praha

Vaříme express /01.05.16
Plátky na rozmarýnu

Plátky na rozmarýnu

Bez různých bylinek si už neumím vaření představit.

Hana Kocourková, Liberec

Vaříme express /10.06.16
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama