Reklama
Reklama
Papriky s uzeným masem
Fotogalerie:

Papriky s uzeným masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Místo kečupu lze dát do omáčky nasekané oloupané vyzrálé rajče.

Lucie Ctiborová, Praha

Ingredience

  • 500 g paprik
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 600 g uzené vepřové kýty
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžičky dijonské hořčice
  • trocha worcesteru
  • trocha soli a pepře
  • Na omáčku:
  • 1/2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 60 g kečupu nebo rajského protlaku
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • špetka drceného kmínu
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Nejdříve omyjeme papriky, které nakrájíme šikmými řezy na proužky. Červenou cibuli přepůlíme a pokrájíme na měsíčky. Česnek nakrájíme na plátky a uzené maso na hranolky.

  2. 2. Na oleji orestujeme zeleninu, po třech minutách přisypeme uzené maso a společně smažíme asi 6 minut. Přidáme worcester a dijonskou hořčici. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Pro lepší chuť použijeme čerstvě mletý pepř.

  3. 3. Na omáčku nasekáme na malé kostky cibuli, česnek nakrájíme na plátky. Kečup rozředíme 250 ml vody. Do kastrůlku s olejem vložíme nakrájenou cibuli s česnekem a drceným kmínem. Necháme zesklovatět, přidáme hladkou mouku a krátce orestujeme. Zalijeme zředěným kečupem a provaříme 3 minuty. Dochutíme solí a pepřem.
  4. 4. Servírujeme s čerstvým pečivem nebo s brambory.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové krokety

Špenátové krokety

Špenát, ten chutná na všechny způsoby, ale tenhle recept je jeden z těch obzvlášť ...
Vaříme express /23.06.13
Tvarůžkový tataráček

Tvarůžkový tataráček

Eva Gabrielová, Milevsko

Vaříme express /22.01.19
Smažené tvarůžky

Smažené tvarůžky

Celé mojí rodině chutná smažený sýr. Připravuji ho docela často. Doposud jsem vždy ...
Vaříme express /22.12.08
Salámový košíček s náplní

Salámový košíček s náplní

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /20.03.18
Pomazánka z tresčích jater

Pomazánka z tresčích jater

Hodí se třeba jako zdravá večeře.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /16.10.15
Zapečená rychlovka

Zapečená rychlovka

Mozzarella a rajčata – to je pro mě nejjemnější a nejdelikátnější kombinace chutí....
Vaříme express /11.08.08
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama