Reklama
Papriky s klobásou, kukuřičkami a sýrem
Fotogalerie:

Papriky s klobásou, kukuřičkami a sýrem

Lenka Bocková

Liberec
Trochu pikantní bašta latinskoamerického stylu, kterou máš za pár minut na talíři.
Lenka Bocková, Liberec

Ingredience

  • 1 klobása
  • 2 lžíce olej
  • 4 vejce
  • 2 paprika žlutá
  • 2 paprika oranžová
  • 1 chilli paprička červená
  • sůl podle chuti
  • 1 cibule červená
  • špetka pepř mletý
  • 2 velká rajčata
  • 1/2 lžičky koriandr
  • 150 g kukuřice baby
  • 100 g čedar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrájíme na drobné kostky‚ papriky na proužky‚ cibuli na klínky a klobásu na kolečka.
  2. V pánvi na oleji osmahneme klobásu a vyndáme ji z pánve ven.
  3. Na zbylém oleji osmahneme cibuli‚ přidáme papriku a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Opékáme 5 minut.
  4. Přidáme kukuřici, rajčata‚ koriandr a klobásu. Osolíme‚ opepříme a dusíme pod pokličkou tak dlouho, až se část tekutiny vypaří a zelenina změkne. Ve směsi uděláme čtyři důlky a do každého vyklopíme vejce.
  5. Až bílek ztuhne, celou směs znovu osolíme‚ opepříme a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Na chvilku přiklopíme, než se sýr roztaví. Podáváme ihned, nejlépe s pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka z rybiček

Pomazánka z rybiček

Rybičková pomazánka trochu jinak, dobrá jako zdravá večeře. Ivana Bartušková, Luka...
Vaříme express /08.06.10
Pomazánka s tuňákem

Pomazánka s tuňákem

Tato pomazánka je pro mne delikatesou.
Vaříme express /03.05.12
Celerové placičky

Celerové placičky

Vegetariáni si je udělají bez uzeniny.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /30.01.15
Chlebíčky s mrkvovou pomazánkou

Chlebíčky s mrkvovou pomazánkou

Chlebíčky máme u nás doma moc rádi.

Jindřiška Novotná, Cheb

Vaříme express /09.07.14
Bramboráky s ohnivým masem

Bramboráky s ohnivým masem

Ten, koho nezaskočí ostré, si určitě pochutná. Ti ostatní mohou vynechat chilli, ale ...

Vaříme express /01.10.16
Bramborovo-pórková  polévka se sýrem

Bramborovo-pórková polévka se sýrem

V lehčí variantě vynecháme slaninu.

Zdena Uriková, Poděbrady

Vaříme express /06.10.16
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama