Výborná specialita z Moravy.
Radana Spilková, Karlovy Vary
Ingredience
- 500 g uzené maso
- trocha soli
- 1 cibule
- 500 g kysané zelí
- trocha cukru a octa
- 500 g syrové brambory
- 1 vejce
- 80 g hladká mouka
- 80 g hrubá mouka
- trocha papriky a pepře
- 100 g slanina
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso povaříme v mírně osolené vodě asi 20 minut.
-
Zpěníme cibuli, přidáme překrájené zelí, podlijeme a dusíme doměkka. Dochutíme cukrem, solí a octem.
-
Brambory nastrouháme, vmícháme vejce, sůl a mouky. Přes síto na halušky zaváříme do vroucí osolené vody. Povaříme, scedíme a propláchneme. V kastrolu rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájené uzené, papriku a orestujeme. Vmícháme zelí a opepříme. Nakonec přimícháme halušky.