Reklama
Pangasius ve slanině
Fotogalerie:

Pangasius ve slanině

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ten, komu se zdá rybí maso suché, můj recept ocení. Slanina rybě dodá vůni a šťávu. 

Lenka Moudrá, Třebíč

Ingredience

  • 2 filety z pangasia
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • trocha soli
  • podle chuti čerstvě mletý pepř
  • 600 g brambor
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce smetany
  • 1 hrst nasekané petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Filety rozkrojíme podélně i příčně na půl tak, že dostaneme 4 kousky. Každý kousek osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Česnek oloupeme a rozetřeme, potřeme jím kousky ryby. Necháme 5 minut odpočívat. 

  2. krok2

    2. Každý kousek ryby obalíme do plátku slaniny. Dáme si rozpálit pánev. Pokud je slanina hodně libová, nalijeme na pánev trochu oleje. Kousky zabaleného pangasia opékáme ze všech stran 10 minut. 

  3. 3. Podáváme se šťouchanými bramborami: uvaříme je klasickým způsobem ve slané vodě, slijeme a rozšťoucháme se lžící másla, lžící smetany a hrstí nasekané pažitky (petrželky, libečku apod). Podle chuti osolíme.


Pošli recept! 7/2015 (5.6.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jarní nádivka s uzeným

Jarní nádivka s uzeným

Kdo má po ruce trochu kopřiv, může je také přidat. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Vaříme express /20.12.12
Kedlubnové soté

Kedlubnové soté

Stačí 2 – 3 minuty v mikrovlnné troubě a svačinka je hotová.

Veronika Marková, ...

Vaříme express /03.05.13
Marinované kotlety v hořčici

Marinované kotlety v hořčici

Dijonská hořčice dodá masu pikantní chuť.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /26.07.15
Zapečený chleba se sýrovou náplní

Zapečený chleba se sýrovou náplní

Servírujeme ještě horké, ihned po vytáhnutí z trouby.
Petr Balun, Lužice
Vaříme express /11.11.10
Smažené vaječné dukátky

Smažené vaječné dukátky

Jako nápoj doporučuji nějaký světlý ležák.

Hana Veselá, Žirovnice

Vaříme express /18.06.14
Velikonoční pomazánka

Velikonoční pomazánka

Dopřáváme si ji nejen o Velikonocích. Je dobrá k večeři i jen tak ...
Vaříme express /23.07.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu