Martina Exnerová, Liberec
Ingredience
- KRUSTA:
- 35 g strouhanky
- 1 stroužek česneku
- 10 g petrželky
- trocha citronové kůry
- podle potřeby sůl a pepř
- OSTATNÍ:
- 500 g vepřové panenky
- 1 bílek
- 1 červená cibule
- 2 jarní cibulky
- 150 g cherry rajčátek
- 2 snítky rozmarýnu
- 10 snítek tymiánu
- olej
- 2 stroužky česneku
- 20 g kaparů
- 40 g černých oliv
- 150 ml suchého bílého vína
- trocha petržele
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Suroviny na krustu dáme do mixéru a společně promixujeme na jemnou směs. Panenku očistíme, odkrojíme konce a nakrájíme ji na cca 4 cm široké špalíčky. Ty osolíme a opepříme, obalíme v rozšlehaném bílku a poté ve strouhankové posypce. Maso pečeme při 180 °C asi 20 minut.
-
Mezitím cibule a rajčata nakrájíme na větší kusy a bylinky svážeme provázkem. Cibuli s bylinkami restujeme asi 2 minuty na větším ohni, pak vsypeme jarní cibulku i plátky česneku a smažíme 1 minutu. Nakonec vmícháme pokrájená rajčata, kapary a olivy.
-
Vlijeme víno a necháme ho odvařit. Pak vyndáme bylinky, vmícháme petržel a servírujeme společně s plátky panenky.