Reklama
Reklama
Panenka se zimním salátem
Fotogalerie:

Panenka se zimním salátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Markusová,

Zlín

Ingredience

  • 400 g vepřové panenky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • podle potřeby drcený barevný pepř a sůl
  • SALÁT:
  • 400 g vařené oranžové čočky
  • 1/2 svazku rukoly
  • 2 vyzrálá rajčata
  • nať z 1 lahůdkové cibulky
  • 5 lístků máty
  • 2 lžíce koriandrových lístků
  • šťáva z 1 limety
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • mletý pepř, sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky. Ty potřeme olivovým olejem smíchaným s pepřem. Medailonky rozložíme na grilovací mřížku a z obou stran je 8–10 minut grilujeme. Poté maso přendáme na prkénko a necháme 3–4 minuty odpočívat.

  2. Do velké mísy nasypeme uvařenou čočku, přidáme omytou a nasekanou rukolu, na kostičky rozkrájená rajčata, nasekanou cibulovou nať a zlehka promícháme. Listy bylinek překrájíme. V hrnku prošleháme limetovou šťávu, olej a hořčici, dle potřeby ochutíme pepřem a solí.

  3. Zálivku spolu s bylinkami vmícháme do salátu. Maso rozdělíme na porce, osolíme a podáváme s čočkovým salátem.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Banánové placičky

Banánové placičky

Placičky jsou velmi lehký a lahodný dezert, který zvládne i začátečník ...
Vaříme express /31.07.13
Bobíkovo překvapení

Bobíkovo překvapení

Osloví milovníky těstovin.
Bohumil Křenek, Most
Vaříme express /09.03.09
Rajčátkový koláč

Rajčátkový koláč

Dělám ho ráda, je hned hotový.
Dagmar Dvořáková, Písek
Vaříme express /17.11.14
Křehké čtverečky

Křehké čtverečky

Do tvarohu se dají přidat také rozinky.

Olga Šimperová, Rajhrad

Vaříme express /24.08.17
Hrstková polévka

Hrstková polévka

Říkalo se jí polévka chudých, ale to jí nic neubírá na chuti.

Božena ...

Vaříme express /13.06.17
Mašličky s lososem

Mašličky s lososem

Investuj do lososa a vykouzli luxusní jídlo.
Zuzana Schreiberová,
Hrochův Týnec
...
Vaříme express /06.12.10
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama