Hana Markusová,
Zlín
Ingredience
- 400 g vepřové panenky
- 2 lžíce olivového oleje
- podle potřeby drcený barevný pepř a sůl
- SALÁT:
- 400 g vařené oranžové čočky
- 1/2 svazku rukoly
- 2 vyzrálá rajčata
- nať z 1 lahůdkové cibulky
- 5 lístků máty
- 2 lžíce koriandrových lístků
- šťáva z 1 limety
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička dijonské hořčice
- mletý pepř, sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky. Ty potřeme olivovým olejem smíchaným s pepřem. Medailonky rozložíme na grilovací mřížku a z obou stran je 8–10 minut grilujeme. Poté maso přendáme na prkénko a necháme 3–4 minuty odpočívat.
-
Do velké mísy nasypeme uvařenou čočku, přidáme omytou a nasekanou rukolu, na kostičky rozkrájená rajčata, nasekanou cibulovou nať a zlehka promícháme. Listy bylinek překrájíme. V hrnku prošleháme limetovou šťávu, olej a hořčici, dle potřeby ochutíme pepřem a solí.
-
Zálivku spolu s bylinkami vmícháme do salátu. Maso rozdělíme na porce, osolíme a podáváme s čočkovým salátem.