Reklama
Panenka se zimním salátem
Fotogalerie:

Panenka se zimním salátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Markusová,

Zlín

Ingredience

  • 400 g vepřové panenky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • podle potřeby drcený barevný pepř a sůl
  • SALÁT:
  • 400 g vařené oranžové čočky
  • 1/2 svazku rukoly
  • 2 vyzrálá rajčata
  • nať z 1 lahůdkové cibulky
  • 5 lístků máty
  • 2 lžíce koriandrových lístků
  • šťáva z 1 limety
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • mletý pepř, sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky. Ty potřeme olivovým olejem smíchaným s pepřem. Medailonky rozložíme na grilovací mřížku a z obou stran je 8–10 minut grilujeme. Poté maso přendáme na prkénko a necháme 3–4 minuty odpočívat.

  2. Do velké mísy nasypeme uvařenou čočku, přidáme omytou a nasekanou rukolu, na kostičky rozkrájená rajčata, nasekanou cibulovou nať a zlehka promícháme. Listy bylinek překrájíme. V hrnku prošleháme limetovou šťávu, olej a hořčici, dle potřeby ochutíme pepřem a solí.

  3. Zálivku spolu s bylinkami vmícháme do salátu. Maso rozdělíme na porce, osolíme a podáváme s čočkovým salátem.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané brambory s brokolicí

Zapékané brambory s brokolicí

Rychlá a sytá večeře. Klára Novotná, Svitavy
Vaříme express /22.07.13
Falešný řízek

Falešný řízek

Tavený sýr dodává jemnost.

Lucie Kirschnerová, Praha

Vaříme express /17.01.13
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Cibuli a česnek při vaření používám pořád.
Michaela Prokopová, Radostín
Vaříme express /09.02.10
Polévka z čínského zelí a slaniny

Polévka z čínského zelí a slaniny

Je trochu štiplavější než klasická zelňačka.

Monika Šrámková, Písek

Vaříme express /27.02.16
Nesmažený sýr

Nesmažený sýr

Neroztéká se, nepřipaluje, je rychle hotový a moc dobrý.
Otta Plášek, Brno
Vaříme express /09.11.10
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama