Reklama
Panenka se zimním salátem
Fotogalerie:

Panenka se zimním salátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Markusová,

Zlín

Ingredience

  • 400 g vepřové panenky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • podle potřeby drcený barevný pepř a sůl
  • SALÁT:
  • 400 g vařené oranžové čočky
  • 1/2 svazku rukoly
  • 2 vyzrálá rajčata
  • nať z 1 lahůdkové cibulky
  • 5 lístků máty
  • 2 lžíce koriandrových lístků
  • šťáva z 1 limety
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • mletý pepř, sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky. Ty potřeme olivovým olejem smíchaným s pepřem. Medailonky rozložíme na grilovací mřížku a z obou stran je 8–10 minut grilujeme. Poté maso přendáme na prkénko a necháme 3–4 minuty odpočívat.

  2. Do velké mísy nasypeme uvařenou čočku, přidáme omytou a nasekanou rukolu, na kostičky rozkrájená rajčata, nasekanou cibulovou nať a zlehka promícháme. Listy bylinek překrájíme. V hrnku prošleháme limetovou šťávu, olej a hořčici, dle potřeby ochutíme pepřem a solí.

  3. Zálivku spolu s bylinkami vmícháme do salátu. Maso rozdělíme na porce, osolíme a podáváme s čočkovým salátem.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlé koláčky s červenou cibulí

Rychlé koláčky s červenou cibulí

Upečeno podle receptu Jany Vejvodové z Příbrami
Vaříme express /11.01.18
Nudličky s cuketou

Nudličky s cuketou

Když nevím, co vařit – je to snadné a rychlé.

Šárka Kadlečková, Tábor

Vaříme express /01.09.17
Rizoto z vepřovky

Rizoto z vepřovky

Když tě tlačí čas, zachrání tě konzerva.
Ivana Táborská, Liberec
Vaříme express /14.09.10
Bílé fazole s rajčatovou omáčkou

Bílé fazole s rajčatovou omáčkou

Naše oblíbené jídlo. Feferonku přidej podle toho, jak ostré jídlo sneseš, pro děti ...

Vaříme express /23.07.16
Zeleninovo-dýňová  polévka

Zeleninovo-dýňová polévka

Z dneska moderní dýně hokkaido, je rychlá a sytá. Stačí k obědu nebo ...

Vaříme express /10.10.16
Zapečený těstovinový mazec

Zapečený těstovinový mazec

Rychlá večeře, která zasytí.

Lucie Tůmová, Velké Meziříčí

Vaříme express /28.10.12
 

Nejnovější

Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu Ilony Sedlákové z Přerova
Všehochuť /21.01.18
Makarony s hovězím ragú

Makarony s hovězím ragú

Laďka Drtinová, Vrchlabí

Všehochuť /21.01.18
Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc

Škola vaření /20.01.18
Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /20.01.18
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice

Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama