Reklama
Palačinky se sýrem
Fotogalerie:

Palačinky se sýrem

Vlaďka Míková

Písek
Zkus můj netradiční postup na slané palačinky.
Vlaďka Míková, Písek

Ingredience

  • 300 g pórek
  • 1,5 šálku mléko
  • 2 vejce
  • 7 lžic mouka polohrubá
  • 1 lžička sůl
  • 150 g slanina anglická
  • 1/2 šálku olej
  • 150 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Z mléka, vajec, mouky a lžičky soli připravíme klasické palačinkové těsto. Očištěný pórek nakrájíme na tenká kolečka a podusíme ho na rozškvařené nakrájené slanině.
  2. Na pánev dáme část podušeného pórku se slaninou a zalijeme naběračkou palačinkového těsta. Pečeme po obou stranách. Když je upečená i druhá strana, posypeme střed palačinky sýrem a palačinku svineme. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus se sušenými rajčaty

Kuskus se sušenými rajčaty

Sušená rajčata dodají jídlu pikantní chuť. Lucie Valinová, Ústí nad Labem
Vaříme express /21.03.16
Kuskus s masem a zeleninou

Kuskus s masem a zeleninou

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /22.01.19
Zeleninová polévka s řepou

Zeleninová polévka s řepou

Vitaminová bomba tě posílí.
Václav Man, Praha
Vaříme express /29.03.10
Domácí langoše

Domácí langoše

Jíme je s cukrem nebo s kečupem a se sýrem.
Lenka Půhonová, Praha
Vaříme express /23.09.08
Špekáčky v kabátku

Špekáčky v kabátku

Dělají se nejen na grilu, ale i v troubě.
Václav Vomáčka, Městec Králové...
Vaříme express /15.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu