Gabriela Jílková, Polička
Ingredience
- 4 vejce
- 600 ml mléka
- 450 g hladké mouky
- sůl
- 1 cibule
- olej
- 400 g čerstvého špenátu
- podle chuti pepř
- 200 g eidamu
- 50 g nivy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vyšleháme vejce s mlékem, přidáme hladkou mouku a špetku soli. Vypracujeme hladké řidší těsto, které necháme 20 minut odpočinout.
-
Mezitím najemno nakrájíme cibuli a orestujeme ji na trošce oleje, přidáme pokrájený špenát, okořeníme solí, pepřem a dusíme doměkka.
-
Do hotového špenátu vmícháme nastrouhané sýry (trošku sýra si necháme na pozdější posypání).
-
Na vymaštěné pánvičce smažíme palačinky. Palačinky potřeme špenátovo-sýrovou směsí a zavineme. Nakrájíme našikmo, posypeme eidamem, nivou a dáme zapéct.