Reklama
Palačinky s vanilkovým krémem
Fotogalerie:

Palačinky s vanilkovým krémem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tyto palačinky jsou tak skvělé, že mi je rodina sní většinou dřív, než sundám poslední kousek z pánve.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • Náplň:
  • 1 vanilkový pudink
  • 500 ml mléka
  • 50 g másla
  • 1 odtučněný tvaroh
  • 250 g jahod
  • 2 lžíce cukru
  • podle chuti 1–2 vanilkové cukry
  • 2 vejce
  • 1 špetka soli
  • 500 ml mléka
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 250 g hladké mouky
  • na smažení máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme náplň.nUvaříme si z půl litru mléka pudink, který necháme chladnout
    za občasného míchání. Do vlažného pudinku dáme 50 g másla a promícháme. Dále přidáme tvaroh oslazený cukry. Krém vyšleháme mixérem dohladka a pak do něj vmícháme nahrubo pokrájené jahody.

  2. Těsto na palačinky: v míse smíchámebvejce se špetkou soli, mlékem, půlkou kávové lžičky kypřicíhobprášku a hladkou moukou. Všechny přísady rozšleháme do hladkého těstíčka. Těsto na palačinky smažíme v tenké vrstvě na másle na pánvi. Doporučuji před každou novou palačinkou přidat malý kousek másla. Ideální je smažit na teflonové pánvi, protože u ní je potřeba jen malé množství tuku a palačinky jsou díky tomu dietnější. To, že je těsto řádně usmažené, poznáme díky narůžovělé barvě po celém povrchu palačinky.

  3. Palačinky naplníme krémem, přehneme na půl a ozdobíme jahodami se šlehačkou. Velmi dobrá obměna tohoto receptu je s banánem, který rozmixujeme přímo do pudinkového krému, a šlehačku ozdobíme grankovým posypem.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí trhanice

Kuřecí trhanice

Pokud se vám často stává , že vám zbyde kus grilovaného kuřete, můžete vyzkoušet ...
Vaříme express /22.02.13
Ryby na houbách

Ryby na houbách

Zakusuj čerstvou křupavou bagetkou.

Jakub Klátil, Sokolov

Vaříme express /02.07.17
Čertovy kuřecí medailonky

Čertovy kuřecí medailonky

Tento recept je u nás velmi oblíbený. 

Nikola Dvořáková, Nové Hrady

Vaříme express /07.03.13
Těstovinový salát s olivami

Těstovinový salát s olivami

Misky plné barevné a zdravé dobroty i tebe zlákají k ochutnání.
...
Vaříme express /31.03.09
Frittata verde

Frittata verde

Neboli italská omeleta se špenátem.

Kateřina Gajová, Brno

Vaříme express /23.01.14
Těstoviny s lilkem

Těstoviny s lilkem

Lilky a cukety s oblibou používám, skvěle ladí s chutí česneku a různých bylinek.

...
Vaříme express /22.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu