Reklama
Palačinkové komínky
Fotogalerie:

Palačinkové komínky

Alice Horáková

Písek
Palačinky nasladko i plněné špenátem jsem dlouhá léta připravovala klasickým způsobem. Zejména v případě slané náplně ale zdaleka nevynikla jejich lákavá barevnost, nad kterou se sbíhají sliny. Tak jsem jednou zkusila vytvořit tuto úpravu, která měla velký úspěch.
Alice Horáková, Písek

Ingredience

  • špetka prášek do pečiva
  • rajčata
  • 200 g slanina anglická
  • 150 g mouka polohrubá
  • 1 lžíce máslo
  • 3 vejce
  • 500 ml+ 1 dl na nápl mléko
  • 200 g sýr
  • 3 stroužky česnek
  • 400 g špenát
  • muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce a prošleháme. Přisypeme mouku, strouhaný sýr, špetku soli, kypř. prášek a důkladně promícháme. Na rozehřátém oleji smažíme palačinky na mírném ohni po obou stranách dozlatova.
  2. krok2
    V kastrůlku rozpustíme máslo, pak přidáme špenát a podusíme. Podle chuti přidáme sůl, pepř, mletý muškátový oříšek a utřené stroužky česneku. Nakonec špenát prolijeme mlékem a krátce podusíme. Zprudka osmažíme plátky slaniny.
  3. krok3
    Palačinky naplníme slaninou a špenátem, zatočíme je, rozpůlíme a postavíme jako komínky. Podáváme obložené čerstvou zeleninou.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné košíčky

Plněné košíčky

Připravené jsou za chvilku, přitom se dobře hodí jako pohoštění nebo jako ...
Vaříme express /15.03.16
Sýrová miniroláda se šunkou a hroznovým vínem

Sýrová miniroláda se šunkou a hroznovým vínem

Rychlé a výborné pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Helena Navrátilová, Rychnov u ...

Vaříme express /10.07.13
Nepečený dort s piškoty

Nepečený dort s piškoty

Je velmi rychlý a super osvěžující. Doma nemáme rádi nic moc přeslazeného.

...

Vaříme express /06.03.17
Grilovaný plněný hermelín s oreganem

Grilovaný plněný hermelín s oreganem

Speciality z grilu si dopřávám i v zimě.

Daniel Svátek, Pardubice

Vaříme express /25.03.16
Penne  s klobáskou

Penne s klobáskou

Zbyly ti někdy klobásy? Využij je na toto jídlo.
Petra Gabrielová, Ústí nad Labem
Vaříme express /13.07.12
Domácí chlebíčky

Domácí chlebíčky

Připravujeme je na každou oslavu.
H. Adámková, Havířov
Vaříme express /10.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu