Místo klasické mouky můžeš použít celozrnnou.
Lucie Kulhavá, Žatec
Ingredience
- 500 ml mléko
- 50 g máslo
- trocha soli a pepře
- pár snítek tymiánu a bazalky
- hladká mouka dle potřeby
- 1 cibule
- olej podle potřeby
- 4 kuřecí prsa
- špetka karí
- 200 g nakrájené žampiony
- šťáva z 1 citronu
- 1 kostka instantní šťáva k vepřovému masu
- 1 zakysaná smetana
- trocha cukru moučky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mléka nalijeme rozpuštěné máslo‚ osolíme‚ přidáme pár snítek tymiánu‚ bazalku a zamícháme. Poté těstíčko zahustíme moukou (jako u běžných palačinek) a důkladně promícháme‚ aby v těstě nebyly hrudky. Na pánvi připravíme 4 velké silnější palačinky.
-
Jemně nakrájenou cibulku orestujeme na oleji. Kuřecí maso (může být i vepřové) nakrájíme na nudličky a přidáme k cibulce‚ osolíme‚ opepříme a rovněž orestujeme. Můžeme ochutit i troškou karí.
-
Přidáme nakrájené žampiony‚ krátce povaříme a vše zalijeme šťávou z citronu. Chvilku podusíme a pak vmícháme kostku šťávy k vepřovému masu a zakysanou smetanu. Nakonec přidáme trošku moučkového cukru‚ aby se vyvážila slaná a kyselá chuť. Ještě chvilku povaříme.
-
Střed palačinky naplníme směsí a zavineme.