Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 141
Do hodiny Snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4077 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 432 g
Tuky 216 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maliny jsou k dezertům plným lásky přímo předurčené a tento čokoládový srdíčkový dort vyvolá vždycky to, co od něj očekáváte - potlesk!

Suroviny

mléko 160 ml
vanilkový extrakt 1 PL
vejce 3 ks
žloutky a bílky odděleně
kakao 3 PL
holandského typu
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
Na náplň
maliny 125 g
čerstvé nebo rozmražené okapané
Na polevu
tmavá čokoláda 160 g
70%, nalámaná
čerstvé, na ozdobu

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si formu ve tvaru srdce – buď ji vyložte pečicím papírem, nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

2

Máslo s mlékem dejte do malého kastrůlku a zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Pak vmíchejte vanilkový extrakt a dejte stranou.

3

Do misky prosijte mouku, kakao a kypřicí prášek. V jiné větší míse umíchejte žloutky s cukrem tak, aby zesvětlaly a nabyly. Zvlášť vyšlehejte bílky na sníh.

4

Ke žloutkům vlijte lehce zchladlé vanilkové mléko a pomalu vmíchejte směs mouky s kakaem. Nakonec opatrně kovovou lžící zamíchejte sníh z bílků.

5

Těsto přesuňte do formy a pečte asi 30–35 minut. Než dort vytáhnete z trouby, zkuste do něj zapíchnout dřevěnou špejli – pokud zůstane čistá, je dort upečený. Nechte vychladnout.

6

Zchladlé srdce pomocí ostrého dlouhého nože podélně rozpulte. Smetanu ušlehejte a vidličkou do ní rozmačkejte maliny a hmotou naplňte dort.

7

Na plotýnku postavte pánev s horkou vodou, do ní postavte rendlík s nalámanou čokoládou a smetanou. Zahřívejte, až získáte tekutou a lesklou polevu.

8

Pomocí paletového nože (nebo gumové stěrky) ji naneste na dort a po obvodu srdce přitiskněte čerstvé maliny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Komentáře

04.05.2017 21:59

Těsto je moc fajn, ale není tu průměr formy :( Šlehačka nespadne do druhého dne? Není potřeba ji ztužit? Dejte pozor na to, že nní dobré krájet korpus na prkénku, je hodně sladký a rád se přilepí :)

10.09.2014 20:21

Super torta, velmi dobre cesto, krem som este ochutila o mascarpone :P a dobra je aj s jahodami...

04.05.2017 21:57

Danielo souhlasím, těsto je parádní. Mascarpone dáváte spolu se šlehačkou nebo samotné? Díky!

02.09.2014 08:26

Nejlepší ! jiný už nepeču hned se po něm zapráší a všichni chtějí potom recept :)

04.05.2017 21:57

Jitko poradíte? Jaký průměr formy používáte? A šlehačka nepotřebuje ztužovadlo? Vydrží třeba do druhého dne? Díky!

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč